Kake med nektariner og romkrem

Kake med nektariner og romkrem

Kake med nektariner og romkrem

VanskelighetsgradDugelig

Denne kaken ble til da jeg hadde en pakke romkrem og fem nektariner i kjøleskapet som jeg måtte få brukt opp pga holdbarhet. Kaken ble veldig saftig og god, og nektariner skal jeg absolutt bruke i kake flere ganger!

Gir1 Porsjon
Forberedelsestid20 minutterKoketid1 timeTotaltid2 timer
 5 stk nektarinerskives og ristes i pose med sukker og kanel
 6 ss sukkertil nektarinskiver
 2,50 ss malt kaneltil nektarinskiver
 200 g meierismørRomtemperert
 200 g sukker
 2 ss brunt sukker
 4 stk egg
 170 g hvetemel
 1 ts bakepulver
 1 pk romkrem
 Skivede mandler
1

Finn frem ingrediensene og sett ovnen på 180 grader. Sett romtemperert smør og sukker til å piskes hvitt mens du fortsetter.

2

Del nektarinene i båter, minst åtte båter per nektarin, gjerne tynnere. Legg i pose med 6 ss sukker og 2,5 ss kanel og rist.

3

Tilsett egg, ett om gangen, i smør og sukker som er pisket hvitt. Pisk godt i mellom hvert egg. Sikt mel med bakepulver inn i røren, vend forsiktig.
Legg halvparten av nektarinbåtene i bunnen av en smurt form.

4

Hell røren over og sett resten av nektarinene på toppen.

5

Deretter valgte jeg å legge romkrem på toppen og strø over litt mandler. Resultatet ble at mandlene trakk ned i kaken, og til slutt vil mye av kakerøren ha forflyttet seg ut til siden. I midten ble det en saftig del med romkrem.

6

Stek kaken i 50 minutter tildekket med folie. Ta deretter av folie, strø over litt mer mandler og stek i 10 minutter til.

7

Avkjøl kaken før servering slik at den får tid til å sette seg. (Jeg hadde kaken i kjøleskap over natten før jeg tok den med i selskap.)

8

Bon appétit!

Ingredienser

 5 stk nektarinerskives og ristes i pose med sukker og kanel
 6 ss sukkertil nektarinskiver
 2,50 ss malt kaneltil nektarinskiver
 200 g meierismørRomtemperert
 200 g sukker
 2 ss brunt sukker
 4 stk egg
 170 g hvetemel
 1 ts bakepulver
 1 pk romkrem
 Skivede mandler

Fremgangsmåte

1

Finn frem ingrediensene og sett ovnen på 180 grader. Sett romtemperert smør og sukker til å piskes hvitt mens du fortsetter.

2

Del nektarinene i båter, minst åtte båter per nektarin, gjerne tynnere. Legg i pose med 6 ss sukker og 2,5 ss kanel og rist.

3

Tilsett egg, ett om gangen, i smør og sukker som er pisket hvitt. Pisk godt i mellom hvert egg. Sikt mel med bakepulver inn i røren, vend forsiktig.
Legg halvparten av nektarinbåtene i bunnen av en smurt form.

4

Hell røren over og sett resten av nektarinene på toppen.

5

Deretter valgte jeg å legge romkrem på toppen og strø over litt mandler. Resultatet ble at mandlene trakk ned i kaken, og til slutt vil mye av kakerøren ha forflyttet seg ut til siden. I midten ble det en saftig del med romkrem.

6

Stek kaken i 50 minutter tildekket med folie. Ta deretter av folie, strø over litt mer mandler og stek i 10 minutter til.

7

Avkjøl kaken før servering slik at den får tid til å sette seg. (Jeg hadde kaken i kjøleskap over natten før jeg tok den med i selskap.)

8

Bon appétit!

Kake med nektariner og romkrem