Print Options:

Kake med nektariner og romkrem

Mengde1 PorsjonPrep Time20 minutterCook Time1 hrTotal tid2 hrs

Denne kaken ble til da jeg hadde en pakke romkrem og fem nektariner i kjøleskapet som jeg måtte få brukt opp pga holdbarhet. Kaken ble veldig saftig og god, og nektariner skal jeg absolutt bruke i kake flere ganger!

Kake med nektariner og romkrem

 5 stk nektarinerskives og ristes i pose med sukker og kanel
 6 ss sukkertil nektarinskiver
 2,50 ss malt kaneltil nektarinskiver
 200 g meierismørRomtemperert
 200 g sukker
 2 ss brunt sukker
 4 stk egg
 170 g hvetemel
 1 ts bakepulver
 1 pk romkrem
 Skivede mandler
1

Finn frem ingrediensene og sett ovnen på 180 grader. Sett romtemperert smør og sukker til å piskes hvitt mens du fortsetter.

Kake med nektariner og romkrem - Ingredienser

2

Del nektarinene i båter, minst åtte båter per nektarin, gjerne tynnere. Legg i pose med 6 ss sukker og 2,5 ss kanel og rist.

Kake med nektariner og romkrem - Blanding

3

Tilsett egg, ett om gangen, i smør og sukker som er pisket hvitt. Pisk godt i mellom hvert egg. Sikt mel med bakepulver inn i røren, vend forsiktig.
Legg halvparten av nektarinbåtene i bunnen av en smurt form.

Kake med nektariner og romkrem - 04

4

Hell røren over og sett resten av nektarinene på toppen.

Kake med nektariner og romkrem - 05

5

Deretter valgte jeg å legge romkrem på toppen og strø over litt mandler. Resultatet ble at mandlene trakk ned i kaken, og til slutt vil mye av kakerøren ha forflyttet seg ut til siden. I midten ble det en saftig del med romkrem.

Kake med nektariner og romkrem - 06

6

Stek kaken i 50 minutter tildekket med folie. Ta deretter av folie, strø over litt mer mandler og stek i 10 minutter til.

Kake med nektariner og romkrem - 07

7

Avkjøl kaken før servering slik at den får tid til å sette seg. (Jeg hadde kaken i kjøleskap over natten før jeg tok den med i selskap.)

Kake med nektariner og romkrem - 08

8

Bon appétit!

Kake med nektariner og romkrem - Ferdig