
23 apr Kake med sommerfugler
To etasjes kaker er ikke vanskelig å lage, og det imponerer alltid litt ekstra! Se beskrivelse av hvordan dette gjøres i oppskriften "Hvordan lage kake i to etasjer".
Her kommer inspirasjon til hvordan du kan pynte en kake med 3D-sommerfugler i sukkerfondant. Husk å sette av god tid, begynn gjerne dagen i forveien.
Du bør sette av god tid. Jeg anbefaler å lage sommerfugler og kakebunnene med fyll kvelden i forveien.
Sommerfuglene trykker du ut av utkjevlet fondant, og legger de i papir over natten i kjøleskap som vist på bildet.
Pakk inn resten av den blå fondanten i plast slik at den er lufttett og ikke vil tørke ut. Oppbevar i kjøleskap til du skal fortsette på kakepyntingen.
Kle kaken med utkjevlet hvit fondant. Jeg har lagt fondanten på i flere lag, og fått mange bulker og skjøter(men det gjør ingenting, jeg skjuler bare dette med pynt).
Jeg anbefaler å kle begge kakebunnene før de stables oppå hverandre, da jeg ikke gjorde det selv og det skapte litt mer utfordringer enn nødvendig.
Trykk ut snøkrystaller i den hvite marsipanen, og sett farge på de med sølvspray.
Gjør klar en sprøytepose med royal icing(se egen oppskrift) som du fester pynten med.
Kjevl ut blå fondant og trykk ut små blomster. Lag en fordypning i midten, og trykk sølvkulene på plass.
Bruk litt royal icing hvis kulene ikke sitter skikkelig.
Nederst lagde jeg en kant med små blomster.
Snøkrystallene brukte jeg i skjøten mellom kakebunne.
Ellers plasserte jeg litt sommerfugler sporadisk over kaken, og brukte noen blomster her og der for å skjule litt skjøtearbeid.
Legger også ved tips til 3D-blomster som jeg brukte til en annen kake.
Kjevle ut fondant, trykk ut blomster med utstikker.
Legg blomstene i kjøleskap i noen timer i bunnen av eggeglass eller noen passende stettglass, slik at de får stivne.
Du får da vakre blomster som du kan pynte med.
Håper du ble inspirert til å pynte kake.
Lykke til!
Ingredients
Directions
Du bør sette av god tid. Jeg anbefaler å lage sommerfugler og kakebunnene med fyll kvelden i forveien.
Sommerfuglene trykker du ut av utkjevlet fondant, og legger de i papir over natten i kjøleskap som vist på bildet.
Pakk inn resten av den blå fondanten i plast slik at den er lufttett og ikke vil tørke ut. Oppbevar i kjøleskap til du skal fortsette på kakepyntingen.
Kle kaken med utkjevlet hvit fondant. Jeg har lagt fondanten på i flere lag, og fått mange bulker og skjøter(men det gjør ingenting, jeg skjuler bare dette med pynt).
Jeg anbefaler å kle begge kakebunnene før de stables oppå hverandre, da jeg ikke gjorde det selv og det skapte litt mer utfordringer enn nødvendig.
Trykk ut snøkrystaller i den hvite marsipanen, og sett farge på de med sølvspray.
Gjør klar en sprøytepose med royal icing(se egen oppskrift) som du fester pynten med.
Kjevl ut blå fondant og trykk ut små blomster. Lag en fordypning i midten, og trykk sølvkulene på plass.
Bruk litt royal icing hvis kulene ikke sitter skikkelig.
Nederst lagde jeg en kant med små blomster.
Snøkrystallene brukte jeg i skjøten mellom kakebunne.
Ellers plasserte jeg litt sommerfugler sporadisk over kaken, og brukte noen blomster her og der for å skjule litt skjøtearbeid.
Legger også ved tips til 3D-blomster som jeg brukte til en annen kake.
Kjevle ut fondant, trykk ut blomster med utstikker.
Legg blomstene i kjøleskap i noen timer i bunnen av eggeglass eller noen passende stettglass, slik at de får stivne.
Du får da vakre blomster som du kan pynte med.
Håper du ble inspirert til å pynte kake.
Lykke til!