Kålrabistappe

kålrotstappe

Kålrabistappe

VanskelighetsgradNo skills required!

Her fant jeg mange oppskrifter i blader og på nett, de fleste med små variasjoner av mengde smør og fløte. Noen med litt gulrot, muskat, hvit pepper, bacon og sukker. Jeg valgte en mer tradisjonell variant etter tips fra svigermor.
Oppskriften gir stappe til minst 6 personer.

Totaltid50 minutter
 2 stk store kålrabi
 4 stk små poteter
 2 ss meierismør
 1 ss hvetemel
 1,50 dl fløte
 ½ ts Hvit pepper
 Salt og pepper
1

Jeg skrelte og kuttet opp to store kålrabier og fire poteter.
Kokte i saltet vann til de ble myke, ca 35 minutter.

2

Helte av vannet, og moste alt sammen med 2 ss smør og en blanding laget av 1 dl fløte med en utrørt spiseskje mel. Hold igjen litt fløte dersom du er fornøyd med konsistensen etter 1dl.
Tilsett hvit pepper.
Smak til med salt og pepper.

Ingredienser

 2 stk store kålrabi
 4 stk små poteter
 2 ss meierismør
 1 ss hvetemel
 1,50 dl fløte
 ½ ts Hvit pepper
 Salt og pepper

Fremgangsmåte

1

Jeg skrelte og kuttet opp to store kålrabier og fire poteter.
Kokte i saltet vann til de ble myke, ca 35 minutter.

2

Helte av vannet, og moste alt sammen med 2 ss smør og en blanding laget av 1 dl fløte med en utrørt spiseskje mel. Hold igjen litt fløte dersom du er fornøyd med konsistensen etter 1dl.
Tilsett hvit pepper.
Smak til med salt og pepper.

Kålrabistappe