Print Options:

Saftig sjokoladekake

Mengde1 PorsjonTotal tid55 minutter

Jeg har halvert oppskriften og bruker en form som er ca 37cmx24cm. Denne er saftig og tung, akkurat slik jeg syns sjokoladekaka er best!

Sjokoladekake - tung og himmelsk

 200 g margarin
 2,25 dl vann
 4,50 dl sukker
 4 ss bakekakao
 4,50 dl hvetemel
 ½ ts salt
 1 ts natron
 2 stk egg
 1,50 dl lettrømme
 50 g smørglasur
 3 stk melkglasur
 2 ss bakekakaoglasur
 175 g melisglasur
 1 ts vaniljesukkerglasur
 Pynt/strøssel/kokosmasse
1

Sett ovnen på 180 grader(over og undervarme).

2

Smelt smør, tilsett vann og kok opp. Tilsett deretter sukker, dra av platen og rør til sukkeret er oppløst.

3

Bland all det tørre i en bakebolle, tilsett deretter det våte. Rør til røren er jevn.
Smør form før du heller over røra.
Stek midt i ovnen i 35 minutter.

4

Smelt smør, og bland inn resten av ingrediensene til glasuren.
Smør utover varm kake, pynt med kokos eller annet strøssel.