Print Options:

Koteletter med chorizo og ost

Mengde6 PorsjonerTotal tid1 hr 15 minutter

Dette er en oppskrift min mann har funnet på, og her er det masse gode smaker. Husk å smake med både kotelett, couscous og saus sammen. Kjempegodt!
Oppskriften gir middag til ca 6 personer.

Koteletter - inn i ovnen

 6 stk svinekoteletterVi foretrekker røkt og benfrie
 1 stk purreløk
 2 stk løk
 225 g chorizopølse (speket variant, ikke type grillpølse)velg gjerne en chilivariant
 Meierismør
 3 dl couscousEldorado sin variant er grei, da du bruker 50/50 vann og couscous ved tilbereding
 3 stk terninger kjøttbuljong
 200 g revet ost
 1 beger lettrømme
 2 poser Knorr Gresk Dressing MixDette er små poser med pulver som røres ut i rømme. Finnes i 3pk ved annen dressing i butikken.
1

Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme. Start med å kutte løk, purre og chorizo.

Koteletter - ingredienser

2

Skjær små terninger av chorizo, og grovhakk løk og purre.
Stekes i flere omganger, så start med å legge ca 1/3 av hver sort i stekepannen. Bruk høy temperatur og rikelig med smør. La dette steke sammen i ca 1 minutt.

Koteletter - del opp ingredienser

3

Gni kotelettene med salt og pepper.
Stek to og to om gangen sammen med løk, purre og chorizo.
Stek ca 5 minutter på hver side hvis kotelettene er litt tykke.

Koteletter - gni med salt og pepper

4

Legg alt innholdet fra stekepannen over i en ildfast form.

Koteletter - ildfast form

5

Legg ost over. Du kan også legge oppi et par klatter med smør.
Sett inn i ovnen og la steke i 40 minutter.
Mens kotelettene steker, kan du røre ut pulveret i rømmen. Sett i kjøleskap fram til servering.

Koteletter - inn i ovnen

6

Couscousen kan du vente med fram til kotelettene begynner å nærme seg ferdig, da den kun skal trekke 5 minutter.
Jeg koker opp vann i vannkoker, i dette tilfellet 3 dl. Så rører jeg ut buljongterningene i vannet slik at de løser seg opp.
Deretter blander jeg couscous, buljong og en klatt med smør i en beholder med lokk. La stå i 5 minutter.

Koteletter - couscous

7

Når du tar ut kotelettene, løft de over på et serveringsfat.
Det skal ligge igjen en del løk, purre, chorizo og ganske mye væske/fett i den ildfaste forma. Hell dette over i den ferdige cousousen, bland sammen og servér. Mer smakfull couscous får du ikke! Utseendemessig er klarte jeg ikke å gi dere fancy bilder, men guri malla så godt det smaker! Vel bekomme!

Koteletter - servert

Nutrition Facts

Porsjoner 0