Kyllingboller i hjemmelaget, rask karrisaus

Kyllingboller i karri - servert

Kyllingboller i hjemmelaget, rask karrisaus

VanskelighetsgradNo skills required!

Kyllingboller kan brukes til så mangt! For å nevne noe: pasta, tapas, i supper og i deilig karrisaus. Denne oppskriften er helt basic, slik at du kan bruke krydder eller friske urter for å få andre varianter. Prøv deg fram!
Oppskriften gir 70 kyllingboller.

Gir8 Porsjoner
Totaltid1 time 20 minutter
 800 g kyllingkjøttdeig
 1 dl vann
 1,50 ss hvetemel
 1,50 ts salt
 ½ ts pepper
 4 fedd hvitløk
 1,50 stk løk
 4 ss karrikrydder
 5 dl hønsbuljong
 1 ss Maizena maisstivelse
 3 stk tomater
 Smør
1

Finn fram det du trenger. Bruk gjerne en stor bakebolle til å blande kyllingfarsen. Jeg foretrekker å jobbe med engangshansker.
Finhakk 2 fedd hvitløk, og bland sammen med kyllingkjøttdeig, vann, hvetemel, salt og pepper. Jobb farsen godt sammen slik at den blir jevn og smidig.
Form bollene med en spiseskje og en teskje som vist på bildet.

2

Stekes i panne med smør på middels høy varme i flere omganger.
Bollene tar ca 50 minutter å lage, og kan gjerne lages dagen i forveien hvis ønskelig. Så varmer du de bare opp i saus før servering.

3

Når du skal lage sausen, starter du med å steke hakket løk og 2 fedd hakket hvitløk med smør og karri til løken er blank. Jeg bruker nok litt mer karri enn i oppskriften, da jeg liker mye smak. Tilsett ferdig utblandet hønsbuljong, og gi det ett oppkok.

4

Kjør sausen jevn med en stavmikser. Tilsett 1ss Maizena. (Jeg rister Maizena ut i litt kaldt vann i en liten boks med lokk, slik at den ikke klumper seg før jeg blander den med resten.) Bland med stavmikser. La koke et par minutter.

5

Grovhakk tomater og tilsett rett før servering.

6

Server gjerne med ris og hvitløksbaguette. God middag!

Ingredienser

 800 g kyllingkjøttdeig
 1 dl vann
 1,50 ss hvetemel
 1,50 ts salt
 ½ ts pepper
 4 fedd hvitløk
 1,50 stk løk
 4 ss karrikrydder
 5 dl hønsbuljong
 1 ss Maizena maisstivelse
 3 stk tomater
 Smør

Fremgangsmåte

1

Finn fram det du trenger. Bruk gjerne en stor bakebolle til å blande kyllingfarsen. Jeg foretrekker å jobbe med engangshansker.
Finhakk 2 fedd hvitløk, og bland sammen med kyllingkjøttdeig, vann, hvetemel, salt og pepper. Jobb farsen godt sammen slik at den blir jevn og smidig.
Form bollene med en spiseskje og en teskje som vist på bildet.

2

Stekes i panne med smør på middels høy varme i flere omganger.
Bollene tar ca 50 minutter å lage, og kan gjerne lages dagen i forveien hvis ønskelig. Så varmer du de bare opp i saus før servering.

3

Når du skal lage sausen, starter du med å steke hakket løk og 2 fedd hakket hvitløk med smør og karri til løken er blank. Jeg bruker nok litt mer karri enn i oppskriften, da jeg liker mye smak. Tilsett ferdig utblandet hønsbuljong, og gi det ett oppkok.

4

Kjør sausen jevn med en stavmikser. Tilsett 1ss Maizena. (Jeg rister Maizena ut i litt kaldt vann i en liten boks med lokk, slik at den ikke klumper seg før jeg blander den med resten.) Bland med stavmikser. La koke et par minutter.

5

Grovhakk tomater og tilsett rett før servering.

6

Server gjerne med ris og hvitløksbaguette. God middag!

Kyllingboller i hjemmelaget, rask karrisaus