Print Options:

Laks med crème fraîche saus

Mengde6 PorsjonerTotal tid18 minutter

Denne er rask å lage og knallgod. Mannen min velger stort sett bort sjømat, men denne spiser han! Burde prøves!
Oppskriften for laks og saus passer også godt dersom du ønsker å spise lavkarbo. Da dropper du bare poteter som tilbehør, men du kan fortsatt spise brokkoli.

Laks med creme fraiche

 6 stk Laksekoteletter
 1 beger crème fraîche
 50 g smør
 salt og pepper
 4 ss soyasaus
 1 ts sitronpepper
1

Mannen min foretrekker vanlig crème fraîche, og jeg foretrekker den lettere varianten. Vi lager derfor rett og slett en saus til hver av oss. Vanlig crème fraîche er litt "grynete" og tykkere i konsistensen, mens lettere crème fraîche blir helt "glatt" og litt mer flytende. Ingrediensene i listen er beregnet til ett beger crème fraîche.

Laks ingredienser

2

Del laks i ønskede biter. Gni lett med salt og pepper. Stek på høy varme i rikelig med smør, ca 1,5 minutt på hver side. Løft laksen til side, og behold restene i panna for sausen. Skru ned varmen til middels lav.

Laks stekes

3

Tilsett crème fraîche og smak til med soyasaus og sitronpepper. La sausen koke inn mens du smaker den til. Legg deretter laksen tilbake i pannen og la alt småputre i et par minutter.
Server med for eksempel brokkoli og potet.

Laks saus

Nutrition Facts

Porsjoner 0