Lam med nordafrikansk vri

Dette er lammegryten med nye smaker som er enkel å lage. Det passer godt med varm gryte nå som vi har sludd og ruskevær ute. Kos dere!
Oppskriften gir middag for 3 personer.

 950 g lammestek m/ben (ser ut som koteletter)Gir deg ca 700g kjøtt når renskåret
 2 ss olje
 3 ts karri
 1 ts malt kanel
 3 fedd hvitløk
 1 kartong røde linser(ca 175g uten lake)
 1 boks hakkede tomater(ca 390g)
 1,50 dl vann
 1 ts salt
 couscous
 2 stk terninger kjøttbuljong
 70 g rosiner
 70 g usaltede cashewnøtter
 1 stk pose frosne erter

1

Renskjær kjøttet og del i strimler.

2

Finhakk hvitløk. Fres sammen med karri, kanel og olje i en kasserolle.

3

Brun kjøttet sammen med krydderblandingen.

4

Tilsett hakkede tomater, skylte linser og vann i kasserollen. Tilsett salt.

5

Mens gryten småkoker lager du couscousen. Lag for 4 porsjoner. Følg mengde couscous på pakken, men kok vann i vannkoker og bruk ca 0,5 dl mer enn angitt. Bland ut med buljongterningene i et målebeger. Bland sammen couscous, buljong, cashewnøtter og rosiner i en skål og dekk med lokk. La trekke etter tiden som står anvist på pakken(ca 5 minutter).
Ertene koker du mens couscousen trekker under lokk.

6

Rør couscousen luftig før du serverer.

7

Ertene kan vendes inn i couscousen før servering hvis man ønsker det.

8

God middag!