Lasagne

Lasagne

Lasagne

VanskelighetsgradNo skills required!

Lasagne er gjennom tidene manges favoritt. Dette er en rett som alltid burde lages fra bunnen av, og det er enkelt, men du må sette av litt tid. Du kan lage lasagne i mange varianter, men her kommer altså en av mine varianter. Kan tipse om at sist forsøkte jeg med chorizobiter i kjøttsausen, det var en suksess. Lykke til!

 600 g karbonadedeig av storfe
 3 stk gulrot
 2 stk løk
 2 stk fersk, rød chili
 4 fedd hvitløk
 100 g tomatpuré
 2 kartonger hakkede tomater
 1 dl vannmulig du trenger litt mer vann
 2 ss basilikumbruk gjerne fersk basilikum, jeg hadde ikke og måtte ty til tørket kryddervariant
 1 ss oregano
 4 ss smør
 4 ss hvetemel
 1 l lettmelk
 1 ts hvit pepper
 1,50 ts malt muskat
 60 g revet parmesan
 10 stk pastaplater
 200 g revet ost
1

Du skal lage en kjøttsaus og en hvitsaus(bechamelsaus). Kjøttsausen tar ca 30 minutter å lage, og den kan stå å småkoke mens du gjør ferdig resten. Hvitsausen tar ca 15 minutter å lage.
Sett ovnen på 210 grader.

Lasagne - Ingredienser

2

Start med å finhakke hvitløk og chili. Gulrøttene skrelles og deles i små terninger, og løken hakkes.

Lasagne - Prep av ingredienser

3

Stek grønnsakene i olje til løken er blank. Jeg har brukt to typer olje, en med chili og en med basilikum, men vanlig olje går fint.

Lasagne - stek grønnsaker

4

Karbonadedeigen brunes i egen kasserolle(jeg brukte en 6 liters kasserolle) med salt og pepper. Rør inn tomatpuré. Deretter tar du oppi de hakkede tomatene og grønnsakene. Tilsett vann og krydder. Du kan la dette småputre mens du fortsetter med resten.

Lasagne - kjøttsaus

5

Når du lager hvitsausen, skal du først lage en jevning. Smelt smøret. Deretter rører du inn melet, litt og litt, med konstant omrøring. Resultatet skal forsatt være flytende. Dersom dette blir en tørr klump har du brukt for mye mel i forhold til smør.

Lasagne - jevning

6

Tilsett melk, litt og litt, med konstant omrøring. Dette for å unngå en klumpete saus. Når du har fått rørt sausen jevn, gir du den ett oppkok. Husk å røre hele tiden. Tilsett til slutt hvitt pepper, muskat og parmesan. Rør godt.

Lasagne - Bechamel

7

Jeg har brukt en form som er 20x27cm og ca 7 cm høy. Jeg legger 3 lag med pastaplater, og da i rekkefølgen hvitsaus - kjøttsaus - pasta.

Lasagne - lagvis

8

La siste laget være hvitsaus. Dekk toppen med revet gulost.

Lasagne - klar for ovnen

9

Stek midt i ovn i 30 minutter. Sett på grill de siste tre minuttene hvis du mangler farge på toppen. La hvile 10 minutter før servering. Server gjerne med en salat og hvitløksbrød. Buon appetito!

Lasagne - ferdig

Ingredienser

 600 g karbonadedeig av storfe
 3 stk gulrot
 2 stk løk
 2 stk fersk, rød chili
 4 fedd hvitløk
 100 g tomatpuré
 2 kartonger hakkede tomater
 1 dl vannmulig du trenger litt mer vann
 2 ss basilikumbruk gjerne fersk basilikum, jeg hadde ikke og måtte ty til tørket kryddervariant
 1 ss oregano
 4 ss smør
 4 ss hvetemel
 1 l lettmelk
 1 ts hvit pepper
 1,50 ts malt muskat
 60 g revet parmesan
 10 stk pastaplater
 200 g revet ost

Fremgangsmåte

1

Du skal lage en kjøttsaus og en hvitsaus(bechamelsaus). Kjøttsausen tar ca 30 minutter å lage, og den kan stå å småkoke mens du gjør ferdig resten. Hvitsausen tar ca 15 minutter å lage.
Sett ovnen på 210 grader.

Lasagne - Ingredienser

2

Start med å finhakke hvitløk og chili. Gulrøttene skrelles og deles i små terninger, og løken hakkes.

Lasagne - Prep av ingredienser

3

Stek grønnsakene i olje til løken er blank. Jeg har brukt to typer olje, en med chili og en med basilikum, men vanlig olje går fint.

Lasagne - stek grønnsaker

4

Karbonadedeigen brunes i egen kasserolle(jeg brukte en 6 liters kasserolle) med salt og pepper. Rør inn tomatpuré. Deretter tar du oppi de hakkede tomatene og grønnsakene. Tilsett vann og krydder. Du kan la dette småputre mens du fortsetter med resten.

Lasagne - kjøttsaus

5

Når du lager hvitsausen, skal du først lage en jevning. Smelt smøret. Deretter rører du inn melet, litt og litt, med konstant omrøring. Resultatet skal forsatt være flytende. Dersom dette blir en tørr klump har du brukt for mye mel i forhold til smør.

Lasagne - jevning

6

Tilsett melk, litt og litt, med konstant omrøring. Dette for å unngå en klumpete saus. Når du har fått rørt sausen jevn, gir du den ett oppkok. Husk å røre hele tiden. Tilsett til slutt hvitt pepper, muskat og parmesan. Rør godt.

Lasagne - Bechamel

7

Jeg har brukt en form som er 20x27cm og ca 7 cm høy. Jeg legger 3 lag med pastaplater, og da i rekkefølgen hvitsaus - kjøttsaus - pasta.

Lasagne - lagvis

8

La siste laget være hvitsaus. Dekk toppen med revet gulost.

Lasagne - klar for ovnen

9

Stek midt i ovn i 30 minutter. Sett på grill de siste tre minuttene hvis du mangler farge på toppen. La hvile 10 minutter før servering. Server gjerne med en salat og hvitløksbrød. Buon appetito!

Lasagne - ferdig

Lasagne