Oppskrifter

Våre oppskrifter

Enkel kylling bibimbapBibimbap er en koreansk rett, hvor du serverer en bolle med varm ris toppet med kjøtt og forskjellige grønnsaker. Retten har også et element av egg, enten stekt speilegg eller en omelettvariant i biter. Du kan også lage en egen chilisaus eller kimchi som du topper retten med. Her er tenker jeg det er fritt fram å la seg inspirere av konseptet bibimbap, så velger man den toppingen man liker. Denne oppskriften gir to meget store porsjoner.
Ramen med svinekjøtt og gulrotRamen er en populær rett som finnes i utallige varianter. Det er i bunn og grunn en suppe på kokt kraft med nudler og varierende tilbehør. Dette er min enkle oppskrift, og den inneholder hverken kraft lagt fra bunnen av, Miso (tradisjonell japansk smakstilsetning) eller hjemmelagede nudler. Oppskriften er med ingredienser jeg får kjøpt på en helt vanlig butikk, og jeg håper dette er en lavterskel ramen som alle tør å prøve seg på. Ferdig på under en time og veldig god. Oppskriften gir middag for 2 personer. Oppskriften er merket med "kurant" fordi du må gjøre flere ting på en gang, ikke fordi oppskriften er vanskelig i seg selv.
Lam med nordafrikansk vriDette er lammegryten med nye smaker som er enkel å lage. Det passer godt med varm gryte nå som vi har sludd og ruskevær ute. Kos dere! Oppskriften gir middag for 3 personer.
LasagneLasagne er gjennom tidene manges favoritt. Dette er en rett som alltid burde lages fra bunnen av, og det er enkelt, men du må sette av litt tid. Du kan lage lasagne i mange varianter, men her kommer altså en av mine varianter. Kan tipse om at sist forsøkte jeg med chorizobiter i kjøttsausen, det var en suksess. Lykke til!
Hjortecarré med rødvinssausHjortecarré var noe vi snublet over i ferskvaredisken på Meny en dag, og da havnet kjøttet selvfølgelig i handlevognen. Rødvinssaus er enkelt å lage fra bunnen av og smaker nydelig til hjort(Oppskrift fra Mariannmat.no). Server med en rotgrønnsakspure og du har et herremåltid!
Høstgryte med mørkt ølDenne passer veldig godt nå som høstmørket faller på. En god ølgryte slår aldri feil. Oppskriften fant vi på godt.no. Ønsker dere en fin høst med mange gode smaksopplevelser.
Pasta med chorizoDenne er bare helt nydelig! Det finnes ingen grunn til at pasta skal være kjedelig. Oppskriften fant jeg på Trines Matblogg, da hun bare lager så utrolig mye godt. Og i tillegg så fant jeg svart pasta på Eléa i Vollen, noe jeg bare måtte prøve.
One pot pastagryteDenne oppskriften så jeg en video av på Tasty on Buzzfeed, jeg mener oppskriften het "One Pot Chicken Fajita Pasta". Selv om oppskriften ser ut til å bli veldig sterk, så mildner melken smaken betraktelig. Vi måtte krydre litt ekstra da maten var servert. Oppskriften gir middag for 4 personer.