Oppskrifter

Våre oppskrifter

Lavkarbo vaflerVafler er alltid godt! Kjapp og enkel oppskrift. Skal du spise de med syltetøy og rømme, da følger du oppskriften. Skal du kanskje spise de med skinke og smeltet ost, da kan du droppe sukker og kardemomme. Oppskriften gir to vafler.
Lavkarbo iskake i porsjonerEr du på lavkarbo og har lyst på noe enkelt og godt? Da er denne porsjonsisen god å ha på lur i fryseren. Oppskriften er for 12 stk cupcakes. Per stk inneholder i underkant av 2 gram karbohydrat.
LavkarbobrødKjapt og lettvint lavkarbobrød. Denne oppskriften fikk jeg fra en venninne, og jeg trodde ikke det fantes en oppskrift på lavkarbobrød som er så enkel og god som denne. Anbefales uavhengig om du unngår karbohydrater eller ikke! Også veldig god som pizzabunn. Oppskriften gir ca 8 skiver.
EggesalatEggesalat er godt i baguetter, på skiva, i en sandwitch, på et koltbord eller sammen med spekematen. Denne oppskriften kan løftes med en spiseskje av laken fra sylteagurkglasset, litt karri, sennep, mais eller gressløk. Mange foretrekker purre framfor vårløk. Du kan fint erstatte noe av majonesen med rømme for å minke litt på kaloriene. Uansett hva du velger av ingredienser i eggesalaten, er den lettlaget og veldig god.
Laks med crème fraîche sausDenne er rask å lage og knallgod. Mannen min velger stort sett bort sjømat, men denne spiser han! Burde prøves! Oppskriften for laks og saus passer også godt dersom du ønsker å spise lavkarbo. Da dropper du bare poteter som tilbehør, men du kan fortsatt spise brokkoli.
Lekker lakseforrettDette er en sikker vinner blant forretter. Lett å lage, og en liten overraskelse da den er montert på en litt artig måte. Må innrømme at jeg vet ikke hvorfor jeg har tatt bildet FØR jeg har dandert de ferdig, da agurkrullen skal stå oppå melbakjeksen. Beklager dette, jeg må ha vært litt stressa før gjestene kom. Blandingen kan også brukes lavkarbo-pålegg, eller du kan servere lavkarbo-forrett uten Melbakjeks.
Spansk purresuppe med chorizoDenne oppskriften er fra et Allers blad fra 2010. Har spart på den en stund, og endelig bestemte jeg meg for å lage denne. Og da kunne jeg angre på at jeg hadde latt oppskriften ligge uprøvd så lenge!
Jack Daniel’s sausDenne er perfekt til biffen! Ikke vær skeptisk selv om du ikke liker whiskey, denne er knallgod!
GuacamoleBruk som dip eller sammen med for eksempel tex-mex retter. Kjapp å lage, og med et par spiseskjeer rømme ser den friskere ut lengre. Er du på lavkarbo bruker du seterrømme istedet for lettrømme.