Oppskrifter

Våre oppskrifter

Lavkarbo vaflerVafler er alltid godt! Kjapp og enkel oppskrift. Skal du spise de med syltetøy og rømme, da følger du oppskriften. Skal du kanskje spise de med skinke og smeltet ost, da kan du droppe sukker og kardemomme. Oppskriften gir to vafler.
LavkarbobrødKjapt og lettvint lavkarbobrød. Denne oppskriften fikk jeg fra en venninne, og jeg trodde ikke det fantes en oppskrift på lavkarbobrød som er så enkel og god som denne. Anbefales uavhengig om du unngår karbohydrater eller ikke! Også veldig god som pizzabunn. Oppskriften gir ca 8 skiver.
Sunne muffinsAlle elsker muffins! Disse sunne muffinsene kan puttes i matpakka, tas med på tur eller bare spises hjemme når man er litt sulten. Oppskrift for 12 muffins.
EggesalatEggesalat er godt i baguetter, på skiva, i en sandwitch, på et koltbord eller sammen med spekematen. Denne oppskriften kan løftes med en spiseskje av laken fra sylteagurkglasset, litt karri, sennep, mais eller gressløk. Mange foretrekker purre framfor vårløk. Du kan fint erstatte noe av majonesen med rømme for å minke litt på kaloriene. Uansett hva du velger av ingredienser i eggesalaten, er den lettlaget og veldig god.
Omelett med chorizoJeg hadde lyst på noe lett og sunt til middag, og fikk tips fra en venninne om å gjøre det helt enkelt med en omelett og en salat på siden. Denne er også god som lunsj for eksempel på nystekt brød.
BananpannekakerDisse fikk jeg tips om på syklubben, og de er veldig lettvinte og raske å lage. Grunnoppskrift er kun banan, mel og egg. Deretter kan man tilsette det man ønsker. Her har vi lagd de med litt havregryn. Bananpannekaker er også enkelt for de minste å lage.
Lekker lakseforrettDette er en sikker vinner blant forretter. Lett å lage, og en liten overraskelse da den er montert på en litt artig måte. Må innrømme at jeg vet ikke hvorfor jeg har tatt bildet FØR jeg har dandert de ferdig, da agurkrullen skal stå oppå melbakjeksen. Beklager dette, jeg må ha vært litt stressa før gjestene kom. Blandingen kan også brukes lavkarbo-pålegg, eller du kan servere lavkarbo-forrett uten Melbakjeks.
Fylte butterdeigsnurrerDisse lærte jeg å lage på et matlagingskurs i Plomari på den greske øya Lesvos. Kjempegode! Oppskriften gir 10 stk.