Oppskrifter

Våre oppskrifter

LavkarbobrødKjapt og lettvint lavkarbobrød. Denne oppskriften fikk jeg fra en venninne, og jeg trodde ikke det fantes en oppskrift på lavkarbobrød som er så enkel og god som denne. Anbefales uavhengig om du unngår karbohydrater eller ikke! Også veldig god som pizzabunn. Oppskriften gir ca 8 skiver.
PinnebrødHurra! Endelig er høsten her! Hva med grilling i glørne på et bål på mørke høstkvelder? Dra på tur og ta med pinnebrøddeig i sekken, enkelt å ta med og lett å snurre rundt en pinne før grilling. Kjapp å lage, og veldig populær på tur. Gir nok pinnebrød til familien pluss venner.
EggesalatEggesalat er godt i baguetter, på skiva, i en sandwitch, på et koltbord eller sammen med spekematen. Denne oppskriften kan løftes med en spiseskje av laken fra sylteagurkglasset, litt karri, sennep, mais eller gressløk. Mange foretrekker purre framfor vårløk. Du kan fint erstatte noe av majonesen med rømme for å minke litt på kaloriene. Uansett hva du velger av ingredienser i eggesalaten, er den lettlaget og veldig god.
Bacon- og butterdeigssurret aspargesDisse kan serveres både som forrett og tilbehør. Lette å lage og populære rundt bordet. Jeg brukte omtrent en halvtime med ett ekstra sett hjelpende hender, før de skulle inn i ovnen og serveres til 10 mennesker. Skal du ikke lage til så mange, går det selvsagt kjappere enn hva jeg har oppgitt av minutter.
RøstipoteterHash browns, potetrøsti eller tater tots. Kjært barn har mange navn. Dette er tilbehøret som passer til det meste. Dette er raspet eller finstrimlet potet, presset sammen til en kake og deretter stekt. Røstipoteter er populært tilbehør i USA, eller til en English Breakfast med pølse, bacon og egg. I Sveits er Rösti en av nasjonalrettene, og lager du de mindre i størrelse for så å fritere de i olje, har du Tater Tots som kan brukes sammen med dip. I røstipoteter kan du tilsette løk, ost, ferske urter eller krydder av ønsket smak.
HamburgerbrødNå som grillsesongen er i gang, hvorfor ikke lage dine egne hamburgerbrød? Disse kan fint fryses. Det er lite arbeid å lage disse, men man må huske å beregne litt tid til heving. Oppskriften gir 4 hamburgerbrød.
Varm karamellsausVarm karamellsaus er alltid en vinner. Dette er en oppskrift på "Tjinuski saus" som er finlandssvensk for karamellsaus. Denne kan brukes på is, gresk yoghurt, kaker, brownies og epler. Det er vel bare fantasien som setter grenser. Denne er også fin å gi i gave i en krukke. Kan varmes opp i mikro, i vannbad eller i kjele.
Hjemmelaget tacokrydderLett å lage og kan oppbevares i et krydderglass. Fordelen med å lage selv kontra å kjøpe for eksempel Santa Maria sin pose med tacokrydder, er at du slipper unna alt sukkeret. Pr 100 g krydder hos Santa Maria er det nemlig 33,4 g sukker! Oppskriften på denne sunnere varianten fikk jeg fra min svigerinne. Oppskriften er beregnet til å gi 7 middager hvis du bruker 400g kjøtt.
Dobbelbakte poteterJeg er veldig glad i poteter i alle varianter, men denne er favoritten over alle favoritter! Hun som lager disse bruker hvit cheddar som er sterkere på smak(jeg fant ikke dette i butikken) og gressløken mangler på mine bilder da det var tomt i butikken. Oppskriften gir tilbehør til 6 personer dersom man kun spiser en halv potet hver. Disse er mektige, men så gode at man har lyst på én til!