Utskriftsalternativer:

Ostekake

Gir1 PorsjonTotaltid3 timer 30 minutter

Denne er rask å blande sammen, men den må stå minimum 3 timers tid i kjøleskap før servering, dette gjør at jeg stort sett lager kaken dagen i forveien.
Kan pyntes med gelé på toppen eller bær. Du kan også blande bær inni den hvite røren, det er alltid herlig med en liten overraskelse inni kaken!

Ostekake

 1 pk sitrongelélages med halv mengde vann
 1 pk kornmo kjeks
 125 g smeltet smør
 2 pk Philadelphia light
 1 beger lettrømme
 1 pk kremfløte
 1 ts vaniljesukker
 125 g melis
 Valgfri gelé på toppen eller bær
1

Bland sitrongelépulveret med 2,5 dl kokt vann. Rør ut og sett kjølig (husk at dette må ikke stivne, da det skal inn i kakerøren).
Bruk en 26 cm springform. Jeg foretrekker å sette matpapir i bunnen hvis jeg bruker vanlig springform, da det blir lettere å ta ut kaken før servering. Det letteste(hvis du har) er å bruke Bake it Easy hvor kakefatet er bunnen av springformen.

2

Knus kjeks og bland med smeltet smør. Trykk sammen til en fast bunn. Jeg setter denne i fryseren mens jeg klargjør røren.
Bland philadelphiaost, melis og vaniljesukker godt sammen med miksmaster. Rør inn rømmen, og deretter den avkjølte/lunkne geléen.
Stivpisk krem i egen bolle som til slutt vendes inn i kakerøren for hånd.
Hell røren over kjeksbunnen og sett i kjøleskap i minst tre timer.

3

Dra en kniv langs kanten av forma før du åpner den, dette for at kaken ikke skal henge fast i forma og revne når du åpner den.