Pærekake med valnøttglasur

Pærekake servert med valnøttglasur

Pærekake med valnøttglasur

VanskelighetsgradKurant

Her er nå den nye favoritten når det gjelder kaker for min del. Denne var utrolig saftig og smakte helt herlig sammen med krem og valnøttglasur. Kaken var en kjempesuksess, til og med for de som vanligvis ikke foretrekker valnøtter!

Mengde1 Porsjon
Total tid1 hr 55 minutter
 6,50 dl hvetemel
 2 dl brunt sukker
 1 ts kanel
 ½ ts malt muskatnøtt
 2 ts vaniljesukker
  ts vaniljepulverkan sløyfes
 2 ts bakepulver
 ½ ts salt
 3 dl lettmelk
 225 g meierismør
 4 stk store egg
 4 stk pærer
 3 dl ufortynnet eple/pæresaftglasur
 1 dl brunt sukkerglasur
 1 stk saft av appelsinglasur
 3 dl grovhakkede valnøtterglasur
 2 ss meierismørglasur
 1 ts vaniljepulverglasur
 1 ts kanelglasur
 1 ss flytende honningglasur
 Pisket kremtil servering
1

Sett ovnen på 170 grader. Du trenger en 26 cm springform.
Bland de tørre ingrediensene til kaken i en bolle. Del smøret i litt mindre biter, slik at det fortere blir mykt i romtemperatur.
La også eggene du skal bruke ligge på benken.
Gjør klar pærene mens smøret blir romtemperert. Skrell, del pærene og fjern kjernen. Jeg delte de på langs, i 8 deler hver.

Pærekake - del opp pærer

2

Tilsett egg, smør og melk i bakebollen med det tørre. Rør med miksmaster til du får en jevn røre.

Pærekake - kakerøre

3

Jeg foretrekker bakepapir i bunnen av formen, og smurte med smør og for så å riste et tynt lag med mel inni den smurte formen.
Legg pærer i bunnen.

Pærekake - smurt form

4

Hell røren over i forma, og ha noen pærer på toppen.
Stek midt i ovnen i 60 minutter.

Pærekake - klar til steking

5

Mens kaken steker, kan du lage glasur.
Start med brunt sukker, ufortynnet saft og silt, saft fra en appelsin.
Rør rundt, kok opp og la væsken koke til den er redusert til ca halvparten. Jeg hadde platen på høy varme med omrøring. Det tok ca 20 minutter å redusere væsken.

Pærekake - glasur

6

Ta kasserollen til siden. Tilsett resten av ingrediensene, kok opp og la koke i ett lite minutt. Glasuren serveres lunken over kaken.
Vi skulle derimot ha med oss kaken i et selskap, og måtte avkjøle glasuren og ta den med. Det gikk veldig fint å varme opp glasuren i vannbad før servering.

Pærekake - glasur

7

Kaken avkjøles på rist etter steking. Server med krem og valnøttglasur.

Pærekake - servert

Ingredients

 6,50 dl hvetemel
 2 dl brunt sukker
 1 ts kanel
 ½ ts malt muskatnøtt
 2 ts vaniljesukker
  ts vaniljepulverkan sløyfes
 2 ts bakepulver
 ½ ts salt
 3 dl lettmelk
 225 g meierismør
 4 stk store egg
 4 stk pærer
 3 dl ufortynnet eple/pæresaftglasur
 1 dl brunt sukkerglasur
 1 stk saft av appelsinglasur
 3 dl grovhakkede valnøtterglasur
 2 ss meierismørglasur
 1 ts vaniljepulverglasur
 1 ts kanelglasur
 1 ss flytende honningglasur
 Pisket kremtil servering

Directions

1

Sett ovnen på 170 grader. Du trenger en 26 cm springform.
Bland de tørre ingrediensene til kaken i en bolle. Del smøret i litt mindre biter, slik at det fortere blir mykt i romtemperatur.
La også eggene du skal bruke ligge på benken.
Gjør klar pærene mens smøret blir romtemperert. Skrell, del pærene og fjern kjernen. Jeg delte de på langs, i 8 deler hver.

Pærekake - del opp pærer

2

Tilsett egg, smør og melk i bakebollen med det tørre. Rør med miksmaster til du får en jevn røre.

Pærekake - kakerøre

3

Jeg foretrekker bakepapir i bunnen av formen, og smurte med smør og for så å riste et tynt lag med mel inni den smurte formen.
Legg pærer i bunnen.

Pærekake - smurt form

4

Hell røren over i forma, og ha noen pærer på toppen.
Stek midt i ovnen i 60 minutter.

Pærekake - klar til steking

5

Mens kaken steker, kan du lage glasur.
Start med brunt sukker, ufortynnet saft og silt, saft fra en appelsin.
Rør rundt, kok opp og la væsken koke til den er redusert til ca halvparten. Jeg hadde platen på høy varme med omrøring. Det tok ca 20 minutter å redusere væsken.

Pærekake - glasur

6

Ta kasserollen til siden. Tilsett resten av ingrediensene, kok opp og la koke i ett lite minutt. Glasuren serveres lunken over kaken.
Vi skulle derimot ha med oss kaken i et selskap, og måtte avkjøle glasuren og ta den med. Det gikk veldig fint å varme opp glasuren i vannbad før servering.

Pærekake - glasur

7

Kaken avkjøles på rist etter steking. Server med krem og valnøttglasur.

Pærekake - servert

Pærekake med valnøttglasur