Utskriftsalternativer:

Panna cotta kake

Gir1 Porsjon

Jeg hadde lyst å lage noe nytt med masse godsaker og gjerne en skikkelig kaloribombe. Etter litt vandring rundt i butikken så fant jeg ut at jeg skulle prøve meg på noe så enkelt som en bunn av Oreo, panna cotta i midten og avslutte med sjokolademousse på toppen. Jeg har nå hatt denne kaken med til bursdager og babyshower, og har fått utelukkende tommel-opp!

Panna Cotta Kake - Hovedbilde

 2 pk Oreo kjeks
 4,50 stk gelatinplater
 7,50 dl kremfløte
 2,50 dl sukker
 1 ts bourbon vanilje/vaniljepulver
 1 pose sjokolademousse med daim
 2 dl lettmelk
1

Denne kaken krever ikke så mye jobb å lage, men du trenger tid. Lag aller helst kaken dagen i forveien da du først skal ha bunnen til å sette seg, og deretter panna cottaen som burde stå i minst tre timer. Til slutt blander du sammen sjokolademoussen og den skal helst stå i ca 1 times tid.

2

Jeg bruker en form som er 23 cm i diameter. Her foretrekker jeg en springformvariant som heter Bake it easy fra Porsgrund Porselen hvor bunnen er kakefatet.
Start med å knuse kjeksen med fyll inni. Press denne ned i form og godt ut i kantene. Her er det kjekt å forsøke å "tette" kanten rundt, da panna cottaen lett kan renne gjennom formen hvis ikke bunnen blir mest mulig tett. Sett denne i fryseren mens du fortsetter.

3

Start på panna cotta ved å legge gelatin i en skål med kaldt vann. Gi fløten med vanilje og sukker et oppkok under kontinuerlig røring. Ta kasserollen til siden. Klem vannet ut av gelatinen og rør inn i fløten.

4

Sett panna cotta til avkjøling(skal ikke stivne før du har hatt den over kakebunnen). Jeg liker å ta en liten skvett til side for å få denne raskere avkjølt. Jeg lar alt stå i romtemperatur i ca 45 minutter. Så heller jeg den lille skvetten jeg har satt til side, over den frosne bunnen, og setter inn i fryseren igjen.

5

Etter ca 40 minutter tar jeg kakeformen ut igjen. Det var litt som fløt ut av springformen, men resten holdt seg på plass. Jeg heller over resten av panna cottaen og setter den i kjøleskapet minst tre timer, evt over natten hvis det passer bedre.

6

Bland sammen sjokolademoussen etter anvisning på pakken, og fordel utover kaken. Moussen skal stå minst 1 time i kjøleskap før servering og Freia anbefaler at denne blir spist samme dag.

7

Jeg drar en kniv i kanten rundt kaken for å løse den fra formen, før jeg løfter ringen av rundt kaken.

8

Server gjestene og kos dere!