
25 apr Panna Cotta med skogsbærsaus
Dette er en italiensk dessert basert på fløte og vanilje. Bærsausen ligner en coulis, men jeg bruker stavmikser istedet for å presse bærene gjennom en finmasket sil. Denne desserten kan gjerne lages dagen i forveien.
Oppskriften gir deg 6 porsjoner.
Sett gelatinplanene i en skål med kaldt vann. La ligge ca 5 minutter.
Vaniljestengene deles i to. Skrap ut frøene(frøene er den svarte, litt seige massen inni). Sett både stenger og frø i en kasserolle med fløte og sukker. Dette kokes opp under omrøring.
Når dette har fått ett oppkok, ta kasserollen av platen. Ta ut vaniljestengene. Klem ut vannet av gelatinen, og tilsett i kasserollen. Rør godt. Fordel til seks porsjoner. Sett i kjøleskap i minimum 3 timer.
Miks bær, melis og sitron med en stavmikser.
Server panna cottaen med bærsaus på toppen. Kos dere!
Ingredients
Directions
Sett gelatinplanene i en skål med kaldt vann. La ligge ca 5 minutter.
Vaniljestengene deles i to. Skrap ut frøene(frøene er den svarte, litt seige massen inni). Sett både stenger og frø i en kasserolle med fløte og sukker. Dette kokes opp under omrøring.
Når dette har fått ett oppkok, ta kasserollen av platen. Ta ut vaniljestengene. Klem ut vannet av gelatinen, og tilsett i kasserollen. Rør godt. Fordel til seks porsjoner. Sett i kjøleskap i minimum 3 timer.
Miks bær, melis og sitron med en stavmikser.
Server panna cottaen med bærsaus på toppen. Kos dere!