Panna Cotta med skogsbærsaus

Panna cotta - servert

Panna Cotta med skogsbærsaus

VanskelighetsgradNo skills required!

Dette er en italiensk dessert basert på fløte og vanilje. Bærsausen ligner en coulis, men jeg bruker stavmikser istedet for å presse bærene gjennom en finmasket sil. Denne desserten kan gjerne lages dagen i forveien.
Oppskriften gir deg 6 porsjoner.

Mengde6 Porsjoner
Total tid3 hrs 25 minutter
 4,50 plater gelatin
 7,50 dl kremfløte
 2,50 dl sukker
 2 stk vaniljestengerevt 1 ts vaniljepulver hvis du ikke har vaniljestenger (må ikke forveksles med vaniljesukker)
 115 g frosne skogsbær
 50 g melis
 1 ss saft av sitron
 Sitronmelisse til garnityr
1

Sett gelatinplanene i en skål med kaldt vann. La ligge ca 5 minutter.

Panna cotta - ingredienser

2

Vaniljestengene deles i to. Skrap ut frøene(frøene er den svarte, litt seige massen inni). Sett både stenger og frø i en kasserolle med fløte og sukker. Dette kokes opp under omrøring.

Panna cotta - vanilje

3

Når dette har fått ett oppkok, ta kasserollen av platen. Ta ut vaniljestengene. Klem ut vannet av gelatinen, og tilsett i kasserollen. Rør godt. Fordel til seks porsjoner. Sett i kjøleskap i minimum 3 timer.

Panna cotta - avkjøling

4

Miks bær, melis og sitron med en stavmikser.

Panna cotta - bærsaus

5

Server panna cottaen med bærsaus på toppen. Kos dere!

Panna cotta - servert

Ingredients

 4,50 plater gelatin
 7,50 dl kremfløte
 2,50 dl sukker
 2 stk vaniljestengerevt 1 ts vaniljepulver hvis du ikke har vaniljestenger (må ikke forveksles med vaniljesukker)
 115 g frosne skogsbær
 50 g melis
 1 ss saft av sitron
 Sitronmelisse til garnityr

Directions

1

Sett gelatinplanene i en skål med kaldt vann. La ligge ca 5 minutter.

Panna cotta - ingredienser

2

Vaniljestengene deles i to. Skrap ut frøene(frøene er den svarte, litt seige massen inni). Sett både stenger og frø i en kasserolle med fløte og sukker. Dette kokes opp under omrøring.

Panna cotta - vanilje

3

Når dette har fått ett oppkok, ta kasserollen av platen. Ta ut vaniljestengene. Klem ut vannet av gelatinen, og tilsett i kasserollen. Rør godt. Fordel til seks porsjoner. Sett i kjøleskap i minimum 3 timer.

Panna cotta - avkjøling

4

Miks bær, melis og sitron med en stavmikser.

Panna cotta - bærsaus

5

Server panna cottaen med bærsaus på toppen. Kos dere!

Panna cotta - servert

Panna Cotta med skogsbærsaus