Pasta Carbonara – «Kullbrennerkonens pasta»

Pasta carbonara - servert

Pasta Carbonara – «Kullbrennerkonens pasta»

VanskelighetsgradNo skills required!

Carbonara - rallarmaten! Dette er kosten rallarene i Italia fikk da de bygde jernbane. Ga så mye energi, at det var den ideelle bensinen for de hardt arbeidende. Carbonaro betyr kullbrenner på italiensk - og hva passer da bedre enn at kullbrennerens kone (la carbonaia) er den som lager denne favoritten vår!
Dette er min versjon av den populære retten, håper det smaker!
Oppskriften gir middag for to personer.

Totaltid20 minutter
 ½ pk spaghetti
 300 g skogsbacon
 1 stk stor løk
 3 stk eggeplommer
 ½ pk fløte
 Pepper
 Parmesan
1

Sett på vann til pasta, kok etter anvisning.

2

Skjær bacon i biter, stek i stekepanne. Grovhakk løk, tilsett dette i pannen når bacon har fått litt farge.

3

Slå vannet av pastaen. Tilsett ca 0,5 pk fløte og eggeplommene. Kvern over litt pepper, og bland godt sammen.

4

Her skal du ha litt saus rundt pastaen. Når du blander inn parmesan ved servering, vil retten bli litt tørrere. Tilsett litt mer fløte hvis nødvendig. Det varier alltid hvor mye fløte du trenger med tanke på størrelsen på eggene.

5

Bland inn løk og bacon.

6

Server med revet parmesan.

Ingredienser

 ½ pk spaghetti
 300 g skogsbacon
 1 stk stor løk
 3 stk eggeplommer
 ½ pk fløte
 Pepper
 Parmesan

Fremgangsmåte

1

Sett på vann til pasta, kok etter anvisning.

2

Skjær bacon i biter, stek i stekepanne. Grovhakk løk, tilsett dette i pannen når bacon har fått litt farge.

3

Slå vannet av pastaen. Tilsett ca 0,5 pk fløte og eggeplommene. Kvern over litt pepper, og bland godt sammen.

4

Her skal du ha litt saus rundt pastaen. Når du blander inn parmesan ved servering, vil retten bli litt tørrere. Tilsett litt mer fløte hvis nødvendig. Det varier alltid hvor mye fløte du trenger med tanke på størrelsen på eggene.

5

Bland inn løk og bacon.

6

Server med revet parmesan.

Pasta Carbonara – «Kullbrennerkonens pasta»