Pinnekjøtt

Pinnekjøtt - serveringsklart

Pinnekjøtt

VanskelighetsgradNo skills required!

Etter mange bekymringer for hvordan vår første pinnekjøttmiddag i egen heim skulle gå, fant vi ut at det egentlig ikke er noe hokus-pokus. Beregn god tid, og husk å sjekke om kjøttet du har kjøpt er gryteklart eller ei;) Takk igjen til svigermor som geleidet oss gjennom matlagingen!

 Pinnekjøtt
 Vann
 God tid
1

Vi valgte røkt pinnekjøtt fra Tind denne gangen. Vi beregnet 400g per pers, og det var perfekt mengde. Alt ble spist!
Sett pinnekjøttet i rikelig med kaldt vann dagen i forveien. Sjekk pakken, da det varierer med hvor lenge kjøttet skal ligge i vann. Vi lot det ligge i 12 timer uten å bytte vann. (Det var enda litt tid til gjestene skulle komme da kjøttet var ferdig utvannet, så vi tok kjøttet ut av vannet og la det i kjøleskapet et par timer.)

2

Vi brukte ikke bjørkepinner. Kjøttet ble kokt med vann som dekket ca 2/3 av kjøttet i 2t og 15 - 30 min. Sjekk at kjøttet slipper beinet før du tar det opp.

3

Etter å ha tatt kjøttet over i en form, bruker du fettet som legger seg øverst i vannet som er igjen i kasserollen etter kokingen. Fettet fisket jeg opp med en øse som jeg forsiktig presset ned i væsken, slik at kun det øverste laget sivet ned i øsa.

4

Hell fettet over kjøttet. Fres det i ovnen 15-20 minutter på 200 grader. Når kjøttet er ferdig frest, legg over på serveringsfat og hell sjyen fra forma over i sausnebb.

5

Server med poteter, rødkål og kålrabistappe, eller det du måtte ønske! God jul.

Ingredienser

 Pinnekjøtt
 Vann
 God tid

Fremgangsmåte

1

Vi valgte røkt pinnekjøtt fra Tind denne gangen. Vi beregnet 400g per pers, og det var perfekt mengde. Alt ble spist!
Sett pinnekjøttet i rikelig med kaldt vann dagen i forveien. Sjekk pakken, da det varierer med hvor lenge kjøttet skal ligge i vann. Vi lot det ligge i 12 timer uten å bytte vann. (Det var enda litt tid til gjestene skulle komme da kjøttet var ferdig utvannet, så vi tok kjøttet ut av vannet og la det i kjøleskapet et par timer.)

2

Vi brukte ikke bjørkepinner. Kjøttet ble kokt med vann som dekket ca 2/3 av kjøttet i 2t og 15 - 30 min. Sjekk at kjøttet slipper beinet før du tar det opp.

3

Etter å ha tatt kjøttet over i en form, bruker du fettet som legger seg øverst i vannet som er igjen i kasserollen etter kokingen. Fettet fisket jeg opp med en øse som jeg forsiktig presset ned i væsken, slik at kun det øverste laget sivet ned i øsa.

4

Hell fettet over kjøttet. Fres det i ovnen 15-20 minutter på 200 grader. Når kjøttet er ferdig frest, legg over på serveringsfat og hell sjyen fra forma over i sausnebb.

5

Server med poteter, rødkål og kålrabistappe, eller det du måtte ønske! God jul.

Pinnekjøtt