Ramen med svinekjøtt og gulrot

Kjapp ramen

Ramen med svinekjøtt og gulrot

VanskelighetsgradKurant

Ramen er en populær rett som finnes i utallige varianter. Det er i bunn og grunn en suppe på kokt kraft med nudler og varierende tilbehør. Dette er min enkle oppskrift, og den inneholder hverken kraft lagt fra bunnen av, Miso (tradisjonell japansk smakstilsetning) eller hjemmelagede nudler. Oppskriften er med ingredienser jeg får kjøpt på en helt vanlig butikk, og jeg håper dette er en lavterskel ramen som alle tør å prøve seg på.

Ferdig på under en time og veldig god. Oppskriften gir middag for 2 personer.

Oppskriften er merket med "kurant" fordi du må gjøre flere ting på en gang, ikke fordi oppskriften er vanskelig i seg selv.

Gir2 Porsjoner
Totaltid1 time
 400 g ytrefilet av svin
 6 ss soyasaus
 2 ss brunt sukker
 4 ss finhakket fersk ingefær
 1,50 stk rød chili
 4 ss sesamolje
 1 stk kinesisk hvitløk(hvitløk uten fedd)
 ¼ stk purreløk
 2 ss fiskeolje
 ½ stk lime
 1,50 l klar kjøttbuljong med et par ekstra buljongterninger(jeg brukte 5 stk terninger av Maggi Klar Kjøttbuljong)
 3 stk gulrot
 2 porsjoner eggenudler
 2 stk egg
 ChiliflakGarnityr eller server ved siden av
 SesamfrøGarnityr eller server ved siden av
 Sriracha sausGarnityr eller server ved siden av
1

Begynn med å skjære svinekjøttet i tynne skiver, ca 4-5mm.

2

Marinaden lager du ved å blande 1/2 dl soyasaus, 2 ss brunt sukker, 2 ss finhakket ingefær, 2 ss sesamolje, 1 stk chili (finhakket med frøene inni) og 1/2 finhakket kinesisk hvitløk.
Rør sammen og vend kjøttet inn i marinaden.
La stå i romtemperatur mens du fortsetter.

3

Kok vann i en vannkoker. Jeg liker å knuse buljongterningene godt med en gaffel, før jeg rører de ut i kokt vann i et desilitermål. Ha klar buljongen på siden.

4

Fres finhakket purreløk, 2 ss ingefær, 1/2 hvitløk og 1/2 chili i 2 ss sesamolje i en kasserolle.
Tilsett buljongen, 2 ss fiskeolje, 2 ss soyasaus og saften fra en 1/2 lime.
La dette stå å småkoke mens du lager resten av maten.

5

Kutt gulrøttene i tynne strimler.

6

Gjør klar kokt vann for nudlene i egen kasserolle, tilsett gjerne litt olje i vannet. Kok nudlene etter anvisning på pakken.
Kok eggene i egen kasserolle, 6-7 minutter gir smilende egg, litt avhengig av størrelsen på eggene.
Forsøk å tilrettelegge for at disse to blir ferdig samtidig.

7

Mens egg, buljong og nudler koker, kan du steke kjøttet. Stek det i flere omganger med litt av marinaden. Hvis du har klart å skjære jevne, tynne skiver, trenger de ca 30 sekunder på hver side på høy varme for å bli gjennomstekt.
Når du er ferdig å steke kjøttet har du litt marinade igjen i skålen. Fres dette i noen sekunder i pannen og tilsett gulrøttene. Stek i ett til to minutter.

8

Nå er alt være klart for servering.
Legg nudler opp i en suppeskål, slå deilig buljong over. Legg oppi et kokt egg delt i to, skiver av svinekjøtt og gulrøtter.
Server toppet med sesamfrø, chilifrø, Sriracha saus og en skive lime.
Bruk spisepinnene med hånden du bruker mest, og slurp i deg buljongen med den andre hånden.
God middag!

Ingredienser

 400 g ytrefilet av svin
 6 ss soyasaus
 2 ss brunt sukker
 4 ss finhakket fersk ingefær
 1,50 stk rød chili
 4 ss sesamolje
 1 stk kinesisk hvitløk(hvitløk uten fedd)
 ¼ stk purreløk
 2 ss fiskeolje
 ½ stk lime
 1,50 l klar kjøttbuljong med et par ekstra buljongterninger(jeg brukte 5 stk terninger av Maggi Klar Kjøttbuljong)
 3 stk gulrot
 2 porsjoner eggenudler
 2 stk egg
 ChiliflakGarnityr eller server ved siden av
 SesamfrøGarnityr eller server ved siden av
 Sriracha sausGarnityr eller server ved siden av

Fremgangsmåte

1

Begynn med å skjære svinekjøttet i tynne skiver, ca 4-5mm.

2

Marinaden lager du ved å blande 1/2 dl soyasaus, 2 ss brunt sukker, 2 ss finhakket ingefær, 2 ss sesamolje, 1 stk chili (finhakket med frøene inni) og 1/2 finhakket kinesisk hvitløk.
Rør sammen og vend kjøttet inn i marinaden.
La stå i romtemperatur mens du fortsetter.

3

Kok vann i en vannkoker. Jeg liker å knuse buljongterningene godt med en gaffel, før jeg rører de ut i kokt vann i et desilitermål. Ha klar buljongen på siden.

4

Fres finhakket purreløk, 2 ss ingefær, 1/2 hvitløk og 1/2 chili i 2 ss sesamolje i en kasserolle.
Tilsett buljongen, 2 ss fiskeolje, 2 ss soyasaus og saften fra en 1/2 lime.
La dette stå å småkoke mens du lager resten av maten.

5

Kutt gulrøttene i tynne strimler.

6

Gjør klar kokt vann for nudlene i egen kasserolle, tilsett gjerne litt olje i vannet. Kok nudlene etter anvisning på pakken.
Kok eggene i egen kasserolle, 6-7 minutter gir smilende egg, litt avhengig av størrelsen på eggene.
Forsøk å tilrettelegge for at disse to blir ferdig samtidig.

7

Mens egg, buljong og nudler koker, kan du steke kjøttet. Stek det i flere omganger med litt av marinaden. Hvis du har klart å skjære jevne, tynne skiver, trenger de ca 30 sekunder på hver side på høy varme for å bli gjennomstekt.
Når du er ferdig å steke kjøttet har du litt marinade igjen i skålen. Fres dette i noen sekunder i pannen og tilsett gulrøttene. Stek i ett til to minutter.

8

Nå er alt være klart for servering.
Legg nudler opp i en suppeskål, slå deilig buljong over. Legg oppi et kokt egg delt i to, skiver av svinekjøtt og gulrøtter.
Server toppet med sesamfrø, chilifrø, Sriracha saus og en skive lime.
Bruk spisepinnene med hånden du bruker mest, og slurp i deg buljongen med den andre hånden.
God middag!

Ramen med svinekjøtt og gulrot