Red curry med kjøttdeig av svin

Red curry - servert

Red curry med kjøttdeig av svin

VanskelighetsgradNo skills required!

Denne er smakfull og kjapp å lage. Ligner mye på oppskriften "Kremet thaicurry med sukkererter", men denne har litt flere ingredienser, tar 10 minutter lengre å lage, men har til gjengjeld en rundere og mer fyldig smak.
Oppskriften gir middag til 3 personer.
Lykke til!

Totaltid30 minutter
 400 g kjøttdeig av svin
 1 stk gul paprika
 1 stk grønn paprika
 1 stk rødløk
 3 ss Red curry pastejusteres etter ønske
 1 ss fersk, finhakket ingefær
 1 fedd hvitløk
 4 dl kokosmelk
 ½ stk lime
 ½ ts chilipulver
 2 ss soyasaus
 1 pk sukkererter
 1 pk bladpersille
 Ris
1

Start med å sette ris til koking.
Strimle paprika og løk.

2

Brune svinekjøttdeigen med litt olje. Tilsett løk og paprika, og la dette steke sammen i et par minutter. Ta ut av stekepannen og sett til side.

3

Fres currypaste, ingefær og hvitløk i pannen før du tilsetter kokosmelken og rører ut. La det småkoke et par minutter.

4

Skyll og del opp sukkererter.
Grovhakk bladpersille.

5

Tilsett kjøttblandingen du hadde satt til side, samt sukkererter og en halv pakke med bladpersille.
Smak til med soyasaus, chilipulver og saften av 1/2 lime.
La dette småputre i pannen i 2-3 minutter.
Ha resten av bladpersillen i en liten skål ved siden av, slik at man kan drysse over etter eget ønske.
Server med ris.

Ingredienser

 400 g kjøttdeig av svin
 1 stk gul paprika
 1 stk grønn paprika
 1 stk rødløk
 3 ss Red curry pastejusteres etter ønske
 1 ss fersk, finhakket ingefær
 1 fedd hvitløk
 4 dl kokosmelk
 ½ stk lime
 ½ ts chilipulver
 2 ss soyasaus
 1 pk sukkererter
 1 pk bladpersille
 Ris

Fremgangsmåte

1

Start med å sette ris til koking.
Strimle paprika og løk.

2

Brune svinekjøttdeigen med litt olje. Tilsett løk og paprika, og la dette steke sammen i et par minutter. Ta ut av stekepannen og sett til side.

3

Fres currypaste, ingefær og hvitløk i pannen før du tilsetter kokosmelken og rører ut. La det småkoke et par minutter.

4

Skyll og del opp sukkererter.
Grovhakk bladpersille.

5

Tilsett kjøttblandingen du hadde satt til side, samt sukkererter og en halv pakke med bladpersille.
Smak til med soyasaus, chilipulver og saften av 1/2 lime.
La dette småputre i pannen i 2-3 minutter.
Ha resten av bladpersillen i en liten skål ved siden av, slik at man kan drysse over etter eget ønske.
Server med ris.

Red curry med kjøttdeig av svin