Print Options:

Røstipoteter

Mengde1 PorsjonCook Time30 minutterTotal tid30 minutter

Hash browns, potetrøsti eller tater tots. Kjært barn har mange navn. Dette er tilbehøret som passer til det meste. Dette er raspet eller finstrimlet potet, presset sammen til en kake og deretter stekt. Røstipoteter er populært tilbehør i USA, eller til en English Breakfast med pølse, bacon og egg. I Sveits er Rösti en av nasjonalrettene, og lager du de mindre i størrelse for så å fritere de i olje, har du Tater Tots som kan brukes sammen med dip. I røstipoteter kan du tilsette løk, ost, ferske urter eller krydder av ønsket smak.

Hash browns - potetkaker - servert

 Potet
 Smør
 Salt og pepper
1

Du kan velge selv om du skreller potetene eller ikke. Rasp de på et rivjern og dryss litt salt over.

Hash browns - potetkaker - raspet potet

2

Du vil ha mest mulig av vannet ut av potetene, og jeg synes letteste metoden er å bruke et tynt kjøkkenhåndkle. Hell poteten over på kjøkkenhåndklet, samle sammen kantene og vri rundt over vasken. Du vil klare å klemme ut overraskende mye væske med denne metoden.

Hash browns - potetkaker - kjøkkenhåndkle

3

Kvern over litt salt og pepper. Form til kaker.

Hash browns - potetkaker - klargjør før steking

4

Stek de i smør, ca 6-8 minutter på hver side på middels høy varme.
Server sammen med hovedretten.

Hash browns - potetkaker - steking