Spansk purresuppe med chorizo

Lavkarbosuppe - servert

Spansk purresuppe med chorizo

VanskelighetsgradNo skills required!

Denne oppskriften er fra et Allers blad fra 2010. Har spart på den en stund, og endelig bestemte jeg meg for å lage denne. Og da kunne jeg angre på at jeg hadde latt oppskriften ligge uprøvd så lenge!

Gir4 Porsjoner
Totaltid25 minutter
 2 stk små purreløk
 2 ss smør
 1 ss olivenolje
 8 dl hønsebuljong av 3 terninger
 2 dl fløte
 ½ ts malt muskatnøtt
 100 g chorizo
1

Gjør klar buljongen (jeg pleier å koke vann i vannkoker og blande ut i et desilitermål).

2

Rensk og vask purre godt. Skjær i stimler. Gjem litt av det grønne til garnityr ved servering.

3

Surr purren myk og blank i smør og olje.

4

Tilsett buljong og kok opp.
Tilsett fløte og smak til med muskat, salt og pepper.
La suppen koke i ca 10 minutter.

5

Del opp chorizo og stek i panne.
Legg over på kjøkkenpapir for at det overflødige fettet kan fjernes.

6

Server suppen med chorizo og litt hakket grønn purre som pynt.

Ingredienser

 2 stk små purreløk
 2 ss smør
 1 ss olivenolje
 8 dl hønsebuljong av 3 terninger
 2 dl fløte
 ½ ts malt muskatnøtt
 100 g chorizo

Fremgangsmåte

1

Gjør klar buljongen (jeg pleier å koke vann i vannkoker og blande ut i et desilitermål).

2

Rensk og vask purre godt. Skjær i stimler. Gjem litt av det grønne til garnityr ved servering.

3

Surr purren myk og blank i smør og olje.

4

Tilsett buljong og kok opp.
Tilsett fløte og smak til med muskat, salt og pepper.
La suppen koke i ca 10 minutter.

5

Del opp chorizo og stek i panne.
Legg over på kjøkkenpapir for at det overflødige fettet kan fjernes.

6

Server suppen med chorizo og litt hakket grønn purre som pynt.

Spansk purresuppe med chorizo