Print Options:

Sterk suppe med chili, linser og svinekjøtt

Mengde2 PorsjonerTotal tid25 minutter

Her er en oppskrift vi fant på matprat.no som hadde "Hot" i navnet. Men som ikke var spesielt hot etter vår smak. Så vi tilsatte mer chili i flere varianter for å få litt futt. Give it a try!
Oppskriften gir middag for to personer.

chilisuppe med linser og svin

 400 g strimlet svinekjøtt
 2 stk løk
 4 fedd hvitløk
 2 stk fersk rød chili
 1 ss chiliolivenolje
 1 kartong røde linserca 400g
 1 kartong hakkede tomaterca 400g
 1 l hønsebuljong
 1 ts tomatpulverbruk evt tomatpuré dersom du ikke har tomatpulver
 1 ts paprikapulver
 1 ts chilipulverjusteres etter eget ønske
1

Kok vann og gjør klar buljong. Jeg bruker vannkoker og blander klart i desilitermål.

2

Grovhakk løk, finhakk hvitløk og del chili i ringer med frø og det hele.
Fres i olivenolje til løken er blank. Tilsett krydder og olivenoljen med chili.

3

Skyll linser, og rør inn sammen med tomater.

4

Hell over buljong og la koke i 10 minutter. Jeg brukte ca 9 dl med buljong for ønsket konsistens.
Stek svinekjøtt i olivenolje med salt og pepper mens suppa koker.

5

Tilsett svinekjøttet ved servering.
God middag!

Nutrition Facts

Porsjoner 2