Sunne muffins

Sunne Muffins - Hovedbilde

Sunne muffins

VanskelighetsgradNo skills required!

Alle elsker muffins! Disse sunne muffinsene kan puttes i matpakka, tas med på tur eller bare spises hjemme når man er litt sulten.
Oppskrift for 12 muffins.

Mengde12 Porsjoner
Prep Time20 minutterCook Time35 minutterTotal tid55 minutter
 1 stk banan
 1 stk egg
 3 ts honning
 1,50 ts bakepulver
 2 ts kanel
 1 ts muskat
 1 ts salt
 1,50 ts bourbon vanilje/vaniljepulver
 1,20 dl gresk yoghurtYoplait har en Double-0 vanilje-variant som jeg liker å bruke
 4 dl havregryn
 2,50 dl lettmelk
 Nøtter, bær, eller fruktJeg brukte blåbær og skivede mandler
 12 stk Muffinsformer
 Formfett
1

Sett ovnen på 180 grader. Bananen burde være gul og moden. Du kan bruke hva du måtte ønske av bær, nøtter og frukt inni muffinsene og oppå. Forrige gang jeg lagde hadde jeg eplebiter i halvparten, og jordbær i resten. Denne gangen gikk jeg for blåbær og mandler.

Sunne Muffins - Ingredienser

2

Start med å mose bananen med en gaffel og visp inn egget.

Sunne Muffins - Prosess 1

3

Rør deretter inn resten av ingrediensene minus nøtter/bær/frukt.

Sunne Muffins - Rør inn

4

Spray muffinsformene med litt formfett.

Sunne Muffins - Former

5

Fyll formen halvveis med røren, tilsett bær og mandler.

Sunne Muffins - Fyll formen

6

Fyll deretter på med resten av røren. Legg bær og mandler på toppen.

Sunne Muffins - Former fyll

7

Stekes midt i ovnen i 35 minutter.

Sunne Muffins - I ovn

8

Server gjerne til gjestene med kaffe.

Sunne Muffins - Servering

9

Disse kan også legges i matboksen. Pakk de med i tursekken, eller ta med på piknik.

Sunne Muffins - Alternativer

10

Bon appétit!

Sunne Muffins - Nyt

Ingredients

 1 stk banan
 1 stk egg
 3 ts honning
 1,50 ts bakepulver
 2 ts kanel
 1 ts muskat
 1 ts salt
 1,50 ts bourbon vanilje/vaniljepulver
 1,20 dl gresk yoghurtYoplait har en Double-0 vanilje-variant som jeg liker å bruke
 4 dl havregryn
 2,50 dl lettmelk
 Nøtter, bær, eller fruktJeg brukte blåbær og skivede mandler
 12 stk Muffinsformer
 Formfett

Directions

1

Sett ovnen på 180 grader. Bananen burde være gul og moden. Du kan bruke hva du måtte ønske av bær, nøtter og frukt inni muffinsene og oppå. Forrige gang jeg lagde hadde jeg eplebiter i halvparten, og jordbær i resten. Denne gangen gikk jeg for blåbær og mandler.

Sunne Muffins - Ingredienser

2

Start med å mose bananen med en gaffel og visp inn egget.

Sunne Muffins - Prosess 1

3

Rør deretter inn resten av ingrediensene minus nøtter/bær/frukt.

Sunne Muffins - Rør inn

4

Spray muffinsformene med litt formfett.

Sunne Muffins - Former

5

Fyll formen halvveis med røren, tilsett bær og mandler.

Sunne Muffins - Fyll formen

6

Fyll deretter på med resten av røren. Legg bær og mandler på toppen.

Sunne Muffins - Former fyll

7

Stekes midt i ovnen i 35 minutter.

Sunne Muffins - I ovn

8

Server gjerne til gjestene med kaffe.

Sunne Muffins - Servering

9

Disse kan også legges i matboksen. Pakk de med i tursekken, eller ta med på piknik.

Sunne Muffins - Alternativer

10

Bon appétit!

Sunne Muffins - Nyt

Sunne muffins