Sunne muffins

Alle elsker muffins! Disse sunne muffinsene kan puttes i matpakka, tas med på tur eller bare spises hjemme når man er litt sulten.
Oppskrift for 12 muffins.

 1 stk banan
 1 stk egg
 3 ts honning
 1,50 ts bakepulver
 2 ts kanel
 1 ts muskat
 1 ts salt
 1,50 ts bourbon vanilje/vaniljepulver
 1,20 dl gresk yoghurtYoplait har en Double-0 vanilje-variant som jeg liker å bruke
 4 dl havregryn
 2,50 dl lettmelk
 Nøtter, bær, eller fruktJeg brukte blåbær og skivede mandler
 12 stk Muffinsformer
 Formfett

1

Sett ovnen på 180 grader. Bananen burde være gul og moden. Du kan bruke hva du måtte ønske av bær, nøtter og frukt inni muffinsene og oppå. Forrige gang jeg lagde hadde jeg eplebiter i halvparten, og jordbær i resten. Denne gangen gikk jeg for blåbær og mandler.

2

Start med å mose bananen med en gaffel og visp inn egget.

3

Rør deretter inn resten av ingrediensene minus nøtter/bær/frukt.

4

Spray muffinsformene med litt formfett.

5

Fyll formen halvveis med røren, tilsett bær og mandler.

6

Fyll deretter på med resten av røren. Legg bær og mandler på toppen.

7

Stekes midt i ovnen i 35 minutter.

8

Server gjerne til gjestene med kaffe.

9

Disse kan også legges i matboksen. Pakk de med i tursekken, eller ta med på piknik.

10

Bon appétit!