Svigermors sveler

Sveler fra Sunnmøre - sunnmørssveler

Svigermors sveler

VanskelighetsgradKurant

Mannen min fikk den beste idéen i påsken, nemlig at han skulle lage sveler! Ikke dumt å få snike i svigermors oppskriftsbok og finne supersveler fra Sunnmøre:) Tusen takk!
Oppskriften gir ca 20 sveler.

Mengde20 Porsjoner
Total tid30 minutter
 3 stk egg
 7 ss sukker
 1 l kulturmelk eller kefir(syrnet melk)
 2 ts natron
 1 ts hornsalt
 1,50 ts vaniljesukker
 1 ts salt
 500 g siktet hvetemel
1

Start med å piske egg og sukker til eggedosis.

Sveler - eggedosis

2

Hornsalt og natron tilsettes i syrnet melk. Bruk gjerne originalemballasjen, og rør deretter rundt. Dette gjør du for å starte den kjemiske prosessen som gir deg en luftig røre og etter husmortips skal dette mildne smaken på hornsaltet. Følg med etter du har rørt rundt, denne vil flyte over om kort tid. Hell over i røren før det bobler over.

Sveler - aktivere natron og hornsalt

3

Tilsett resten av ingrediensene. Vi endte med å tilsette litt mer enn 500 g mel, da røren skal være tykk nok til at du skal kunne lage ringer i røren slik vi forsøker å vise på bildet.

Sveler - ringle røren

4

Røren skal brukes kort tid etter du har laget den, da den kjemiske heveprosessen i natron ble startet da den ble tilsatt i melken. Hornsaltet vil gi små, fine bobler i svelene under steking, da hornsaltet starter å virke ved ca 60 grader. Start stekingen på ferdig oppvarmet steketakke.

sveler - steketakke

5

Svelene skal ha en fin lys farge på begge sider. Bruk litt formfett hvis svelene ikke slipper takken.

sveler - steking

6

Rykende ferske sveler kan fortsatt gi litt smak av hornsalt. La de gjerne hvile et par minutter før servering.

sveler - smak av honsalt - må luftes

7

Server gjerne med smør, sukker, brunost, syltetøy og kaffe.

Sveler - tilbehør

8

"En vellykket svele skal kunne brettes over uten å revne."

sveler - sveletest

Ingredients

 3 stk egg
 7 ss sukker
 1 l kulturmelk eller kefir(syrnet melk)
 2 ts natron
 1 ts hornsalt
 1,50 ts vaniljesukker
 1 ts salt
 500 g siktet hvetemel

Directions

1

Start med å piske egg og sukker til eggedosis.

Sveler - eggedosis

2

Hornsalt og natron tilsettes i syrnet melk. Bruk gjerne originalemballasjen, og rør deretter rundt. Dette gjør du for å starte den kjemiske prosessen som gir deg en luftig røre og etter husmortips skal dette mildne smaken på hornsaltet. Følg med etter du har rørt rundt, denne vil flyte over om kort tid. Hell over i røren før det bobler over.

Sveler - aktivere natron og hornsalt

3

Tilsett resten av ingrediensene. Vi endte med å tilsette litt mer enn 500 g mel, da røren skal være tykk nok til at du skal kunne lage ringer i røren slik vi forsøker å vise på bildet.

Sveler - ringle røren

4

Røren skal brukes kort tid etter du har laget den, da den kjemiske heveprosessen i natron ble startet da den ble tilsatt i melken. Hornsaltet vil gi små, fine bobler i svelene under steking, da hornsaltet starter å virke ved ca 60 grader. Start stekingen på ferdig oppvarmet steketakke.

sveler - steketakke

5

Svelene skal ha en fin lys farge på begge sider. Bruk litt formfett hvis svelene ikke slipper takken.

sveler - steking

6

Rykende ferske sveler kan fortsatt gi litt smak av hornsalt. La de gjerne hvile et par minutter før servering.

sveler - smak av honsalt - må luftes

7

Server gjerne med smør, sukker, brunost, syltetøy og kaffe.

Sveler - tilbehør

8

"En vellykket svele skal kunne brettes over uten å revne."

sveler - sveletest

Svigermors sveler