Tacofylte horn

Tacohorn - perfekt resultat

Tacofylte horn

VanskelighetsgradKurant

Hornene du kan fylle med hva som helst: Ost og skinke. Pizzasaus, kjøttdeig og ost. Ost og salami. Kyllingkjøttdeig, smøreost og spinat... Hva du enn foretrekker!
De er også supre å fryse ned, da de fortsatt er like gode når du varmer de opp. Fine å ha med på tur, eller som lunsj på jobben.
Har lagt ved mange bilder i fremgangsmåten, slik at det blir enkelt å følge oppskriften dersom det er første gang man lager fylte horn.
Oppskriften gir 24 horn.

Totaltid2 timer 55 minutter
 250 g meierismør
 5 dl lettmelk
 50 g fersk gjær
 1 ts salt
 5 ss sukker
 1 kg hvetemeldu vil også trenge litt ekstra hvetemel når du skal kjevle ut deigen
 1 stk eggtil pensling
 600 g karbonadedeig
 1 liten boks mais
 1 stk løk
 300 g revet ost
 2 pk tacokrydder
 1 stort glass salsa
1

Finn fram alle ingrediensene.

2

Smelt smør i en kasserolle. Tilsett melk. La dette bli fingervarmt. (Fingervarmt kjennes ut som "litt lunk". Kjennes den god og varm ut på fingertuppen, er blandingen sannsynligvis for varm og vil ta livet av gjæren. Så er her mitt beste tips å heller gå etter litt for kald, enn for varm væske hvis du er ny på gjærbakst.)
Ta til siden og smuldre gjæren oppi, rør til gjæren har løst seg opp. Bland alt det tørre i en bakebolle, hell i melkeblandingen og jobb dette sammen til en smidig deig. Føl deg litt fram med væske i forhold til mel.

3

Dekk til deigen. Sett på et lunt sted til heving i 40 min. Bruk gjerne stekeovn på 40 grader med døra på gløtt.

4

Stek karbonadedeig, tilsett tacokrydder med kun 1dl vann slik at fyllet ikke blir flytende. Tilsett hakket løk og mais.

5

Når du tar ut deigen, sett ovnen på 225 grader.

6

Del i 3 like store deler. Det tar litt tid å gjøre hver bit klar for stekebrettet, så legg de bitene du ikke jobber på et lunt sted.

7

Kjevle ut en av bitene til en sirkel. Del i 8 deler som en pizza.

8

Dra deigen litt utover for å gjøre hver trekant litt større, da deigen trekker seg fort sammen.

9

Legg på et godt dryss ost, 2 ss fyll og 1 liten ss salsasaus.

10

Start rullingen fra bunnen, hold godt igjen i kantene.

11

Knip deigen godt igjen i endene.

12

La hornene etterheve mens du klargjør neste brett. Legges lunt under et kjøkkenhåndkle. Pensle med egg før steking. La de steke i midten av ovnen i 12-15 minutter.

13

Oppskriften til deigen gir et luftig og godt resultat. Sett hornene på rist etter du tar de ut av ovnen.

14

Bon appétit!

Ingredienser

 250 g meierismør
 5 dl lettmelk
 50 g fersk gjær
 1 ts salt
 5 ss sukker
 1 kg hvetemeldu vil også trenge litt ekstra hvetemel når du skal kjevle ut deigen
 1 stk eggtil pensling
 600 g karbonadedeig
 1 liten boks mais
 1 stk løk
 300 g revet ost
 2 pk tacokrydder
 1 stort glass salsa

Fremgangsmåte

1

Finn fram alle ingrediensene.

2

Smelt smør i en kasserolle. Tilsett melk. La dette bli fingervarmt. (Fingervarmt kjennes ut som "litt lunk". Kjennes den god og varm ut på fingertuppen, er blandingen sannsynligvis for varm og vil ta livet av gjæren. Så er her mitt beste tips å heller gå etter litt for kald, enn for varm væske hvis du er ny på gjærbakst.)
Ta til siden og smuldre gjæren oppi, rør til gjæren har løst seg opp. Bland alt det tørre i en bakebolle, hell i melkeblandingen og jobb dette sammen til en smidig deig. Føl deg litt fram med væske i forhold til mel.

3

Dekk til deigen. Sett på et lunt sted til heving i 40 min. Bruk gjerne stekeovn på 40 grader med døra på gløtt.

4

Stek karbonadedeig, tilsett tacokrydder med kun 1dl vann slik at fyllet ikke blir flytende. Tilsett hakket løk og mais.

5

Når du tar ut deigen, sett ovnen på 225 grader.

6

Del i 3 like store deler. Det tar litt tid å gjøre hver bit klar for stekebrettet, så legg de bitene du ikke jobber på et lunt sted.

7

Kjevle ut en av bitene til en sirkel. Del i 8 deler som en pizza.

8

Dra deigen litt utover for å gjøre hver trekant litt større, da deigen trekker seg fort sammen.

9

Legg på et godt dryss ost, 2 ss fyll og 1 liten ss salsasaus.

10

Start rullingen fra bunnen, hold godt igjen i kantene.

11

Knip deigen godt igjen i endene.

12

La hornene etterheve mens du klargjør neste brett. Legges lunt under et kjøkkenhåndkle. Pensle med egg før steking. La de steke i midten av ovnen i 12-15 minutter.

13

Oppskriften til deigen gir et luftig og godt resultat. Sett hornene på rist etter du tar de ut av ovnen.

14

Bon appétit!

Tacofylte horn