Print Options:

Teriyakibiff

Mengde2 PorsjonerTotal tid45 minutter

Jeg leste på millasmat.com at i Japan er følgende vanlig: "Tradisjonelt sett pleier man ikke å snakke mens man spiser middag sammen, men det gjelder kun for middagen. Dette er av respekt for kokken, fokuset skal være på å nyte maten." Denne japansk-inspirerte retten er så god, at du lett kan falle til manerer nevnt over.
Oppskriften gir rikelig med mat til to personer.

Teriyakibiff - servert

 400 g ytrefilet av storfe
 1 dl ananasjuicemarinade
 4 ss soyasausmarinade
 1 ss finhakket, fersk ingefærmarinade
 2 fedd hvitløkmarinade
 200 g nudler
 1 stk liten purre
 3 stk gulrot
 4 store blader av kinakål
 Fersk koriander
1

Start med marinaden, gjerne god tid i forveien før du skal ha maten ferdig.
Finhakk ingefær og hvitløk. Bland sammen med ananas og soyasaus, og hell over kjøttet i en ziplock pose. Klem ut luften før du lukker posen og sett i kjøleskap.
Jeg marinerte kjøttet ca 2 timer.

Teriyakibiff - marinade

2

Strimle grønnsakene.

Teriyakibiff - strimle grønnsaker

3

Ha litt olje i panna, og ta kjøttet ut av marinaden. Spar på marinaden, ikke slå den ut.
Begynn å steke kjøttet samtidig som du setter rikelig med vann til koking for nudler og grønnsaker.
Kjøttet skal først brunes på høy varme på alle sider.
Deretter senker du varmen til middels, heller over marinaden og la steke med lokk i cirka 15 minutter. Husk å snu på kjøttet slik at det blir jevnt stekt.
La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer i det. Skjær kjøttet i tynne skiver.
Kok nudler og grønnsaker sammen i rikelig med vann i 5 minutter. Sil av vannet.

Teriyakibiff - kjøtt

4

Legg kjøttet over nudler/grønnsaker. Hell over litt marinade, og dryss over hakket koriander. Server.

Teriyakibiff - server

Nutrition Facts

Porsjoner 2