Print Options:

Thai biff og papayasalat med topping

Mengde2 PorsjonerTotal tid1 hr

En thai-inspirert rett med masse gode smaker.
Oppskriften gir middag til to personer

Thai biff med papayasalat

 300 g ytrefilét av storfe
 ½ dl rapsoljemarinade
 ½ dl soyasausmarinade
 1 fedd hvitløkmarinade
 1 ss finhakket, fersk ingefærmarinade
 1 stk fersk, rød chilimarinade
 150 g aspargesbønnersalat
 1 beger cherrytomatsalat
 ¼ stk papayasalat
 1 stk gulrotsalat
 1,50 ss palmesukkertopping
 75 g salte peanøttertopping
 2 fedd hvitløktopping
 1 stk fersk, rød chilitopping
 2 ss Fish Saucetopping
 1 stk limetopping
1

Jeg brukte en halv, stor papaya, det ble litt mye middag for 2 personer. Prøv deg litt fram, mulig det holder med 1/4 papaya.

Thai biff - ingredienser

2

Skjær kjøttet i store terninger.
Finhakk hvitløk, ingefær og chili.
Bland ingrediensene til marinaden, og legg kjøttet til marinering mens du forbereder resten.

Thai biff - marinade

3

Del tomater, strimle gulrot, del aspargesbønner og skjær papaya i terninger.
Bland sammen og salaten er klar.

Thai biff - papayasalat

4

Knus palmesukkeret fint i en morter. Hell over i en liten skål.
Knus også peanøtter, de kan fortsatt være noe grove. Hell over i samme skål.
Hakk over hvitløk og chili, mos deretter sammen i morter. Bland også dette over i skålen, og toppingen er klar.

Thai biff - topping

5

Hell over kjøttet og marinaden i en varm panne. Stek kjøttet slik du foretrekker.
Server med salat ved siden av, og toppingen oppå salaten.
God middag!

Thai biff - stek kjøtt

Nutrition Facts

Porsjoner 2