
10 okt Ungarsk Gulasj
Deilig høstmat! Sett av god tid til å lage denne, den blir bare bedre av å småkoke litt ekstra mens du venter på gjestene.
Oppskriften gir middag til seks personer.
Kok litt vann (ca 2 - 4 dl) i en vannkoker, og sett i et beger/skål med buljongterningene slik at de får løst seg opp. Eventuelt kan du bruke fond rett oppi gryta.
Del alle grønnsakene i terninger og finhakk hvitløk og chili. Del kjøttet i terninger.
Vi brukte en 6 liters kjele som akkurat ble litt snau, så jeg vil anbefale en som er hakket større.
Start med å brune kjøttet i kasserollen med meierismør.
Når kjøttet har fått en fin farge, tilsett hvitløk og chili.
La dette surre i ca 2 min.
Tilsett løk og purre. Stek til løken blir blank.
Tilsett tomatpuré og rør deretter inn buljongen.
Etterfyll med en liter vann (kok helst vannet i vannkoker før du slår det over i kasserollen).
Tilsett poteter og paprika.
Fyll med vann til ingrediensene så vidt blir dekket.
La det stå og småkoke på lav varme.
Etterfyll med litt vann dersom det blir nødvendig.
Kan gjerne stå i et par timer å småkoke. Halvveis inn i koketiden krydrer jeg med mengden oppgitt i ingredienslisten. Mot slutten av koketiden smaker vi den til med litt mer krydder.
Du ser på konsistensen når gulasjen begynner å bli ferdig, den skal være i grenseland mellom suppe og gryte. Rør med jevne mellomrom.
Serveres med brød og gjerne en kald pils.
God middag!
Ingredients
Directions
Kok litt vann (ca 2 - 4 dl) i en vannkoker, og sett i et beger/skål med buljongterningene slik at de får løst seg opp. Eventuelt kan du bruke fond rett oppi gryta.
Del alle grønnsakene i terninger og finhakk hvitløk og chili. Del kjøttet i terninger.
Vi brukte en 6 liters kjele som akkurat ble litt snau, så jeg vil anbefale en som er hakket større.
Start med å brune kjøttet i kasserollen med meierismør.
Når kjøttet har fått en fin farge, tilsett hvitløk og chili.
La dette surre i ca 2 min.
Tilsett løk og purre. Stek til løken blir blank.
Tilsett tomatpuré og rør deretter inn buljongen.
Etterfyll med en liter vann (kok helst vannet i vannkoker før du slår det over i kasserollen).
Tilsett poteter og paprika.
Fyll med vann til ingrediensene så vidt blir dekket.
La det stå og småkoke på lav varme.
Etterfyll med litt vann dersom det blir nødvendig.
Kan gjerne stå i et par timer å småkoke. Halvveis inn i koketiden krydrer jeg med mengden oppgitt i ingredienslisten. Mot slutten av koketiden smaker vi den til med litt mer krydder.
Du ser på konsistensen når gulasjen begynner å bli ferdig, den skal være i grenseland mellom suppe og gryte. Rør med jevne mellomrom.
Serveres med brød og gjerne en kald pils.
God middag!