Utskriftsalternativer:

Ungarsk Gulasj

Totaltid3 timer

Deilig høstmat! Sett av god tid til å lage denne, den blir bare bedre av å småkoke litt ekstra mens du venter på gjestene.
Oppskriften gir middag til seks personer.

Gulasj - servert

 800 g grytekjøtt av storfe
 2 stk fersk rød chili
 4 fedd hvitløk
 3 stk løk
 8 stk poteter
 4 stk terninger for kjøttbuljong
 200 g tomatpuré
 2 ss meierismørtil steking av kjøtt
 2 stk rød paprika
 1 stk purreløk
 2 ts salt
 2,50 ts pepper
 4 ts oregano
 4 ts paprikapulver
 ½ ts chilipulver / kajennepepperrent chilipulver, ikke chilikrydder som er en blanding av mange krydre
 Vann
1

Kok litt vann (ca 2 - 4 dl) i en vannkoker, og sett i et beger/skål med buljongterningene slik at de får løst seg opp. Eventuelt kan du bruke fond rett oppi gryta.

2

Del alle grønnsakene i terninger og finhakk hvitløk og chili. Del kjøttet i terninger.
Vi brukte en 6 liters kjele som akkurat ble litt snau, så jeg vil anbefale en som er hakket større.

3

Start med å brune kjøttet i kasserollen med meierismør.
Når kjøttet har fått en fin farge, tilsett hvitløk og chili.
La dette surre i ca 2 min.
Tilsett løk og purre. Stek til løken blir blank.

4

Tilsett tomatpuré og rør deretter inn buljongen.
Etterfyll med en liter vann (kok helst vannet i vannkoker før du slår det over i kasserollen).
Tilsett poteter og paprika.
Fyll med vann til ingrediensene så vidt blir dekket.

5

La det stå og småkoke på lav varme.
Etterfyll med litt vann dersom det blir nødvendig.
Kan gjerne stå i et par timer å småkoke. Halvveis inn i koketiden krydrer jeg med mengden oppgitt i ingredienslisten. Mot slutten av koketiden smaker vi den til med litt mer krydder.
Du ser på konsistensen når gulasjen begynner å bli ferdig, den skal være i grenseland mellom suppe og gryte. Rør med jevne mellomrom.

6

Serveres med brød og gjerne en kald pils.
God middag!