Varm karamellsaus

Varm karamellsaus

Varm karamellsaus

VanskelighetsgradNo skills required!

Varm karamellsaus er alltid en vinner. Dette er en oppskrift på "Tjinuski saus" som er finlandssvensk for karamellsaus. Denne kan brukes på is, gresk yoghurt, kaker, brownies og epler. Det er vel bare fantasien som setter grenser. Denne er også fin å gi i gave i en krukke. Kan varmes opp i mikro, i vannbad eller i kjele.

Gir1 Porsjon
Totaltid20 minutter
 2 dl kremfløte
 1,50 dl sukker
 ½ dl lys sirup
 100 g meierismør
 ½ ts kardemomme
 ½ ts vaniljesukker
1

Kok opp fløte, sukker, sirup og halvparten av smøret.
La koke på høy varme under omrøring (ca 15 minutter) til du får en tykkere karamellaktig konsistens.

2

Ta kjelen av platen og rør inn resten av smøret, malt kardemomme og vaniljesukker. Servér.

Ingredienser

 2 dl kremfløte
 1,50 dl sukker
 ½ dl lys sirup
 100 g meierismør
 ½ ts kardemomme
 ½ ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

1

Kok opp fløte, sukker, sirup og halvparten av smøret.
La koke på høy varme under omrøring (ca 15 minutter) til du får en tykkere karamellaktig konsistens.

2

Ta kjelen av platen og rør inn resten av smøret, malt kardemomme og vaniljesukker. Servér.

Varm karamellsaus