Blåbærmuffins

Muffins - servert

Blåbærmuffins

VanskelighetsgradNo skills required!

Nå er det sesong for å plukke blåbær, så da kan du jo for eksempel lage noen gode blåbærmuffins.
Oppskriften gir 18 muffins.

Gir18 Porsjoner
Forberedelsestid10 minutterKoketid20 minutterTotaltid30 minutter
 3 stk egg
 2 dl sukker
 50 g smør
 1 dl lettmelk
 4 dl hvetemel
 1,50 ts bakepulver
 ½ ts bourbon vanilje/vaniljepulver
 1 ts kardemomme
 175 g blåbær
1

Sett ovnen på 190 grader.
Visp egg og sukker til eggedosis.
Tilsett smeltet smør og melk.
Tilsett det tørre og rør til en jevn røre.
Vend forsiktig inn blåbærene med med en slikkepott til slutt, du ønsker ikke at blåbærene sprekker slik at du ender opp med en lilla røre.

2

Jeg hadde bare disse lyse, tynne muffinsformene kjøpt på matbutikken, og de holder ikke fasongen når du putter oppi en så tung røre, jeg har derfor satt de oppi brett. Jeg bruker også litt formfett i muffinsformen før jeg heller røren i. Ikke hell de helt fulle, da vil de flyte utover under steking.

3

Stek i midten av ovn i 20 minutter. Har du større muffinsformer, bør du steke de litt lengre.

4

Server og kos dere!

Ingredienser

 3 stk egg
 2 dl sukker
 50 g smør
 1 dl lettmelk
 4 dl hvetemel
 1,50 ts bakepulver
 ½ ts bourbon vanilje/vaniljepulver
 1 ts kardemomme
 175 g blåbær

Fremgangsmåte

1

Sett ovnen på 190 grader.
Visp egg og sukker til eggedosis.
Tilsett smeltet smør og melk.
Tilsett det tørre og rør til en jevn røre.
Vend forsiktig inn blåbærene med med en slikkepott til slutt, du ønsker ikke at blåbærene sprekker slik at du ender opp med en lilla røre.

2

Jeg hadde bare disse lyse, tynne muffinsformene kjøpt på matbutikken, og de holder ikke fasongen når du putter oppi en så tung røre, jeg har derfor satt de oppi brett. Jeg bruker også litt formfett i muffinsformen før jeg heller røren i. Ikke hell de helt fulle, da vil de flyte utover under steking.

3

Stek i midten av ovn i 20 minutter. Har du større muffinsformer, bør du steke de litt lengre.

4

Server og kos dere!

Blåbærmuffins