Oppskrifter

Våre oppskrifter

Mies dessertdrømDenne oppskriften har jeg fått sneket til meg av min svigerinne. Enkel og supergod! Lover at dette er en sikker vinner! Denne er også perfekt på 17.mai.
Enkel kylling bibimbapBibimbap er en koreansk rett, hvor du serverer en bolle med varm ris toppet med kjøtt og forskjellige grønnsaker. Retten har også et element av egg, enten stekt speilegg eller en omelettvariant i biter. Du kan også lage en egen chilisaus eller kimchi som du topper retten med. Her er tenker jeg det er fritt fram å la seg inspirere av konseptet bibimbap, så velger man den toppingen man liker. Denne oppskriften gir to meget store porsjoner.
Lavkarbo vaflerVafler er alltid godt! Kjapp og enkel oppskrift. Skal du spise de med syltetøy og rømme, da følger du oppskriften. Skal du kanskje spise de med skinke og smeltet ost, da kan du droppe sukker og kardemomme. Oppskriften gir to vafler.
Ramen med svinekjøtt og gulrotRamen er en populær rett som finnes i utallige varianter. Det er i bunn og grunn en suppe på kokt kraft med nudler og varierende tilbehør. Dette er min enkle oppskrift, og den inneholder hverken kraft lagt fra bunnen av, Miso (tradisjonell japansk smakstilsetning) eller hjemmelagede nudler. Oppskriften er med ingredienser jeg får kjøpt på en helt vanlig butikk, og jeg håper dette er en lavterskel ramen som alle tør å prøve seg på. Ferdig på under en time og veldig god. Oppskriften gir middag for 2 personer. Oppskriften er merket med "kurant" fordi du må gjøre flere ting på en gang, ikke fordi oppskriften er vanskelig i seg selv.
Lavkarbo iskake i porsjonerEr du på lavkarbo og har lyst på noe enkelt og godt? Da er denne porsjonsisen god å ha på lur i fryseren. Oppskriften er for 12 stk cupcakes. Per stk inneholder i underkant av 2 gram karbohydrat.
LavkarbobrødKjapt og lettvint lavkarbobrød. Denne oppskriften fikk jeg fra en venninne, og jeg trodde ikke det fantes en oppskrift på lavkarbobrød som er så enkel og god som denne. Anbefales uavhengig om du unngår karbohydrater eller ikke! Også veldig god som pizzabunn. Oppskriften gir ca 8 skiver.
Hot WhiskyHerlig, varm drikke på kalde vinterkvelder! Dette er en oppskrift jeg fikk fra familien i Irland. Jeg var den gang ikke spesielt glad i whisky, men synes likevel denne var veldig god. Absolutt en favoritt på en kald vinterkveld.
PinnebrødHurra! Endelig er høsten her! Hva med grilling i glørne på et bål på mørke høstkvelder? Dra på tur og ta med pinnebrøddeig i sekken, enkelt å ta med og lett å snurre rundt en pinne før grilling. Kjapp å lage, og veldig populær på tur. Gir nok pinnebrød til familien pluss venner.
Kake med nektariner og romkremDenne kaken ble til da jeg hadde en pakke romkrem og fem nektariner i kjøleskapet som jeg måtte få brukt opp pga holdbarhet. Kaken ble veldig saftig og god, og nektariner skal jeg absolutt bruke i kake flere ganger!