Enkel kylling bibimbap

Kylling bibimbap servert

Enkel kylling bibimbap

VanskelighetsgradNo skills required!

Bibimbap er en koreansk rett, hvor du serverer en bolle med varm ris toppet med kjøtt og forskjellige grønnsaker. Retten har også et element av egg, enten stekt speilegg eller en omelettvariant i biter. Du kan også lage en egen chilisaus eller kimchi som du topper retten med. Her er tenker jeg det er fritt fram å la seg inspirere av konseptet bibimbap, så velger man den toppingen man liker.
Denne oppskriften gir to meget store porsjoner.

Totaltid50 minutter
 ½ stk kinesisk hvitløk (hvitløk uten fedd)marinade
 2 ss finhakket, fersk ingefærmarinade
 2 stilker vårløkmarinade
 ½ dl soyasausmarinade
 2 ss sesamoljemarinade
 1 ss brunt sukkermarinade
 400 g kylling
 65 g spinat
 2 stk gulrot
 4 stk store sjampinjong
 ½ stk kinesisk hvitløk
 2 stk egg
 ½ stk agurk
 150 g sukkererter
 Kokt ris
 Srirachasaus
1

Start med å lage marinaden i en skål. Strimle kyllingen og vend den godt inn i marinaden. Dette kan eventuelt gjøres tidligere på dagen og stå i kjøleskap fram til det skal stekes.
Strimle gulrøtter, sukkererter og sopp. Skjær agurk i skiver og finhakk 1/2 fedd hvitløk.

2

Sukkerertene jeg hadde kjøpt var importerte, og de skal da forvelles. Dette oppgis med veldig liten skrift på pakken. Kok derfor opp vann med litt salt, og ha sukkerertene oppi i 1 min, løft de ut og legg til siden.
Spinaten har du oppi det samme vannet i noen sekunder, tar den ut og til siden, tilsetter litt sesamolje, salt og pepper.
Skal du koke pose-ris, så kan du nå putte den oppi vannet og koke etter anvisning på pakken.

3

Jeg har brukt to stekepanner for å bli raskere ferdig, samt for å servere alt mens det fortsatt er varmt.
I den ene stekepannen stekte jeg den marinerte kyllingen til den ble gjennomstekt.

4

Stek gulrøttene lett i litt sesamolje i den andre stekepannen og sett til siden.

5

Når du har stekt gulrøttene, freser du opp hvitløken i den samme pannen. Tilsett sopp og litt mer olje. Kvern over litt salt og pepper.

6

Bruk deretter den stekepannen som blir først ledig til å steke to speilegg.

7

Legg kokt ris i en bolle, og topp med kylling, agurk, sukkerterter, spinat, gulrot, sopp og egg.
Dryss gjerne over litt finhakket vårløk og tørkede chilifrø før servering.
Server med soyasaus og Srirachasaus på siden.
God middag!

Ingredienser

 ½ stk kinesisk hvitløk (hvitløk uten fedd)marinade
 2 ss finhakket, fersk ingefærmarinade
 2 stilker vårløkmarinade
 ½ dl soyasausmarinade
 2 ss sesamoljemarinade
 1 ss brunt sukkermarinade
 400 g kylling
 65 g spinat
 2 stk gulrot
 4 stk store sjampinjong
 ½ stk kinesisk hvitløk
 2 stk egg
 ½ stk agurk
 150 g sukkererter
 Kokt ris
 Srirachasaus

Fremgangsmåte

1

Start med å lage marinaden i en skål. Strimle kyllingen og vend den godt inn i marinaden. Dette kan eventuelt gjøres tidligere på dagen og stå i kjøleskap fram til det skal stekes.
Strimle gulrøtter, sukkererter og sopp. Skjær agurk i skiver og finhakk 1/2 fedd hvitløk.

2

Sukkerertene jeg hadde kjøpt var importerte, og de skal da forvelles. Dette oppgis med veldig liten skrift på pakken. Kok derfor opp vann med litt salt, og ha sukkerertene oppi i 1 min, løft de ut og legg til siden.
Spinaten har du oppi det samme vannet i noen sekunder, tar den ut og til siden, tilsetter litt sesamolje, salt og pepper.
Skal du koke pose-ris, så kan du nå putte den oppi vannet og koke etter anvisning på pakken.

3

Jeg har brukt to stekepanner for å bli raskere ferdig, samt for å servere alt mens det fortsatt er varmt.
I den ene stekepannen stekte jeg den marinerte kyllingen til den ble gjennomstekt.

4

Stek gulrøttene lett i litt sesamolje i den andre stekepannen og sett til siden.

5

Når du har stekt gulrøttene, freser du opp hvitløken i den samme pannen. Tilsett sopp og litt mer olje. Kvern over litt salt og pepper.

6

Bruk deretter den stekepannen som blir først ledig til å steke to speilegg.

7

Legg kokt ris i en bolle, og topp med kylling, agurk, sukkerterter, spinat, gulrot, sopp og egg.
Dryss gjerne over litt finhakket vårløk og tørkede chilifrø før servering.
Server med soyasaus og Srirachasaus på siden.
God middag!

Enkel kylling bibimbap