
02 mai Brennende kjærlighet
Brændende kærlighed er en dansk rett som ofte serveres på valentinsdagen i Danmark. Oppskriften her er inspirert av retten, og jeg fant den på Matprat.no for flere år siden.
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Finn fram det du trenger. La gjerne smør stå framme i romtemperatur til du skal bruke det.
Skrell og del opp poteter i terninger.
Dekk potetene med vann.
Tilsett hakket purreløk og buljongterningene.
Kok opp, og la småkoke i 20 minutter.
Mens du venter på at potetene skal koke, kan du skjære opp bacon og sjampinjong.
Vent med stekingen fram til potetene koker og du setter 20 minutter på kjøkkenklokken.
Husk at baconet gir fra seg mye fett, så det er ikke sikkert du trenger smør til stekingen.
Kvern over litt pepper ved steking.
Sil vannet av potetene når de er klare.
Mos sammen med smør og melk.
Rør inn osten til slutt sammen med salt og pepper.
Legg opp mosen på en tallerken. Legg stekt sopp og bacon oppå. Dryss over finhakket gressløk og kvern over et dryss med pepper. Servér.
Ingredients
Directions
Finn fram det du trenger. La gjerne smør stå framme i romtemperatur til du skal bruke det.
Skrell og del opp poteter i terninger.
Dekk potetene med vann.
Tilsett hakket purreløk og buljongterningene.
Kok opp, og la småkoke i 20 minutter.
Mens du venter på at potetene skal koke, kan du skjære opp bacon og sjampinjong.
Vent med stekingen fram til potetene koker og du setter 20 minutter på kjøkkenklokken.
Husk at baconet gir fra seg mye fett, så det er ikke sikkert du trenger smør til stekingen.
Kvern over litt pepper ved steking.
Sil vannet av potetene når de er klare.
Mos sammen med smør og melk.
Rør inn osten til slutt sammen med salt og pepper.
Legg opp mosen på en tallerken. Legg stekt sopp og bacon oppå. Dryss over finhakket gressløk og kvern over et dryss med pepper. Servér.