Flettepizza

Flettepizza - servert

Flettepizza

VanskelighetsgradKurant

Prøvde meg et par ganger på litt forskjellige versjoner, før jeg fant en variant jeg fikk til. Det som jeg bommet på første gang, var at med for eksempel hakkede tomater ble kjøttsausen for rennende, og løste opp hele pizzadeigen. Jeg brukte derfor tomatpuré og karbonadedeig med hjemmelaget tacokrydder uten å tilsette vann i stekepannen. Kompenserte med ost slik at flettepizzaen ikke ble tørr. Du kan selvsagt bruke hva du måtte ønske til fyll, blant annet chorizo-terninger var godt sammen med karbonadedeig. Bare pass på at fyllet ikke blir for bløtt, da det skulle veldig lite til før det rant utover.

Totaltid1 time
 3,50 dl pizzamel Tipo 0har du kun hvetemel, så bruker du det
 1,25 dl lunkent vann
 ½ pk pizzagjær (tørrgjær)Har du ikke dette, så bruk vanlig tørrgjær. Du får en mer smidig og elastisk deig med Pizzagjær, men vanlig tørrgjær fungerer også.
 1 klype sukker
 1 klype salt
 2 ss olje
 3 klyper pizzakrydder
 80 g tomatpuré
 400 g karbonadedeig
 1 stk rødløk
 14 skiver hvitost
 2 ts hjemmelaget tacokrydder eller en pose tacokrydder fra butikken
 1 glass tacosalsa
 1 beger rømmedressing
1

Bland mel, gjær, sukker, salt og pizzakrydder i en bolle.
Tilsett fingervarmt vann med olje i. ("Fingervarmt" kjennes ut som litt lunk. Kjennes den god og varm ut på fingertuppen, er blandingen sannsynligvis for varm og vil ta livet av gjæren. Så er her mitt beste tips å heller gå etter litt for kald, enn for varm væske hvis du er ny på gjærbakst.)
Jobb ingrediensene sammen, deigen kan forsatt kjennes litt klissete ut, men dette justerer du etterpå med litt mel.
Sett lunt til heving i ca 30 minutter.
Sett ovnen på 225 grader. Begynn å steke karbonadedeig med løk og tacokrydder.

2

Når deigen ferdig hevet, er det lettest å kjevle den ut på bakepapir. Bruk litt mel dersom deigen er litt klissete. Et lite tips er å legge en liten gummimatte(fått tak i dette hos Tupperware) under, slik at det ikke sklir fram og tilbake.

3

Ta en pizzaskjærer og del opp i strimler på begge sider som vist på bildet.

4

Smør på tomatpuré på midten hvor du ikke har laget strimler. Legg på halvparten av osten. Legg deretter på kjøttfyllet og ca 0,5 glass med salsa oppå. Legg et lag ost på toppen.

5

Begynn i den ene enden og legg annenhver strimmel over fyllet fra hver sin side. Stek i ovn i 20-25 minutter. Server med rømmedressing og salsa. Bon appétit!

Ingredienser

 3,50 dl pizzamel Tipo 0har du kun hvetemel, så bruker du det
 1,25 dl lunkent vann
 ½ pk pizzagjær (tørrgjær)Har du ikke dette, så bruk vanlig tørrgjær. Du får en mer smidig og elastisk deig med Pizzagjær, men vanlig tørrgjær fungerer også.
 1 klype sukker
 1 klype salt
 2 ss olje
 3 klyper pizzakrydder
 80 g tomatpuré
 400 g karbonadedeig
 1 stk rødløk
 14 skiver hvitost
 2 ts hjemmelaget tacokrydder eller en pose tacokrydder fra butikken
 1 glass tacosalsa
 1 beger rømmedressing

Fremgangsmåte

1

Bland mel, gjær, sukker, salt og pizzakrydder i en bolle.
Tilsett fingervarmt vann med olje i. ("Fingervarmt" kjennes ut som litt lunk. Kjennes den god og varm ut på fingertuppen, er blandingen sannsynligvis for varm og vil ta livet av gjæren. Så er her mitt beste tips å heller gå etter litt for kald, enn for varm væske hvis du er ny på gjærbakst.)
Jobb ingrediensene sammen, deigen kan forsatt kjennes litt klissete ut, men dette justerer du etterpå med litt mel.
Sett lunt til heving i ca 30 minutter.
Sett ovnen på 225 grader. Begynn å steke karbonadedeig med løk og tacokrydder.

2

Når deigen ferdig hevet, er det lettest å kjevle den ut på bakepapir. Bruk litt mel dersom deigen er litt klissete. Et lite tips er å legge en liten gummimatte(fått tak i dette hos Tupperware) under, slik at det ikke sklir fram og tilbake.

3

Ta en pizzaskjærer og del opp i strimler på begge sider som vist på bildet.

4

Smør på tomatpuré på midten hvor du ikke har laget strimler. Legg på halvparten av osten. Legg deretter på kjøttfyllet og ca 0,5 glass med salsa oppå. Legg et lag ost på toppen.

5

Begynn i den ene enden og legg annenhver strimmel over fyllet fra hver sin side. Stek i ovn i 20-25 minutter. Server med rømmedressing og salsa. Bon appétit!

Flettepizza