Hamburgerbrød

Hamburgerbrød - servert

Hamburgerbrød

VanskelighetsgradNo skills required!

Nå som grillsesongen er i gang, hvorfor ikke lage dine egne hamburgerbrød? Disse kan fint fryses. Det er lite arbeid å lage disse, men man må huske å beregne litt tid til heving.
Oppskriften gir 4 hamburgerbrød.

Forberedelsestid1 time 18 minutterKoketid12 minutterTotaltid1 time 30 minutter
 250 g hvetemel
 6 g tørrgjør (tilsvarer en halv pose)
 ½ ts salt
 1,50 ts sukker
 1,25 dl fløte
 ½ dl vann
 25 g smør
 valmuefrø
1

Bland alt det tørre i en bolle. Varm fløte og vann til det er fingervarmt, og rør sammen med innholdet i bollen. (Fingervarmt kjennes ut som "litt lunk". Kjennes den god og varm ut på fingertuppen, er blandingen sannsynligvis for varm og vil ta livet av gjæren. Så er her mitt beste tips å heller gå etter litt for kald, enn for varm væske hvis du er ny på gjærbakst.)
Kna inn smøret, og jobb deigen smidig. Tilsett litt ekstra hvetemel hvis deigen er veldig klissete. La heve lunt i minst 30 minutter(hev gjerne inni stekeovn på 40-45 grader med lokk). Del i fire, og klapp de ut til flate rundinger på stekepapir.

2

Sett stekeovnen på 225 grader. La brødene etterheve lunt i 30 minutter til. Før du setter de inn i stekeovn, stryk over litt vann og strø på valmuefrø. Stek i 12 minutter.

3

Server nystekte, hjemmelagde hamburgerbrød.

Ingredienser

 250 g hvetemel
 6 g tørrgjør (tilsvarer en halv pose)
 ½ ts salt
 1,50 ts sukker
 1,25 dl fløte
 ½ dl vann
 25 g smør
 valmuefrø

Fremgangsmåte

1

Bland alt det tørre i en bolle. Varm fløte og vann til det er fingervarmt, og rør sammen med innholdet i bollen. (Fingervarmt kjennes ut som "litt lunk". Kjennes den god og varm ut på fingertuppen, er blandingen sannsynligvis for varm og vil ta livet av gjæren. Så er her mitt beste tips å heller gå etter litt for kald, enn for varm væske hvis du er ny på gjærbakst.)
Kna inn smøret, og jobb deigen smidig. Tilsett litt ekstra hvetemel hvis deigen er veldig klissete. La heve lunt i minst 30 minutter(hev gjerne inni stekeovn på 40-45 grader med lokk). Del i fire, og klapp de ut til flate rundinger på stekepapir.

2

Sett stekeovnen på 225 grader. La brødene etterheve lunt i 30 minutter til. Før du setter de inn i stekeovn, stryk over litt vann og strø på valmuefrø. Stek i 12 minutter.

3

Server nystekte, hjemmelagde hamburgerbrød.

Hamburgerbrød