
10 okt Høstgryte med mørkt øl
Denne passer veldig godt nå som høstmørket faller på. En god ølgryte slår aldri feil. Oppskriften fant vi på godt.no. Ønsker dere en fin høst med mange gode smaksopplevelser.
La kjøttet kjøttet og ølet romtempereres før du begynner.
Del kjøttet i terninger og gjør klar buljong.
Bruk kjøttet i smør i en større kasserolle. Tilsett tomatpuré.
Grønnsakene skjærer du i små terninger og steker blankt i en stekepanne ved siden av. Bruk litt smør. Tilsett 2 ss mel og bland godt inn.
Ha grønnsakene over i gryten sammen med kjøttet. Tilsett buljong og øl. Gi dette et oppkok.
Tilsett deretter hakket tomat og krydder. Begynn med ca 1 ts salt og 0,5 ts pepper. Smak deretter til under koking. La småputre under lokk i en times tid. Deretter kan du ta av lokket og koke til ønsket konsistens.
Server gjerne med potetmos og godt brød. God middag!
Ingredients
Directions
La kjøttet kjøttet og ølet romtempereres før du begynner.
Del kjøttet i terninger og gjør klar buljong.
Bruk kjøttet i smør i en større kasserolle. Tilsett tomatpuré.
Grønnsakene skjærer du i små terninger og steker blankt i en stekepanne ved siden av. Bruk litt smør. Tilsett 2 ss mel og bland godt inn.
Ha grønnsakene over i gryten sammen med kjøttet. Tilsett buljong og øl. Gi dette et oppkok.
Tilsett deretter hakket tomat og krydder. Begynn med ca 1 ts salt og 0,5 ts pepper. Smak deretter til under koking. La småputre under lokk i en times tid. Deretter kan du ta av lokket og koke til ønsket konsistens.
Server gjerne med potetmos og godt brød. God middag!