Høstgryte med mørkt øl

Høstgryte - servert

Høstgryte med mørkt øl

VanskelighetsgradNo skills required!

Denne passer veldig godt nå som høstmørket faller på. En god ølgryte slår aldri feil. Oppskriften fant vi på godt.no. Ønsker dere en fin høst med mange gode smaksopplevelser.

Gir8 Porsjoner
Forberedelsestid30 minutterKoketid1 time 30 minutterTotaltid2 timer
 900 g ytrefilet av storfe
 2 stilker stangselleri
 2 stk gulrot
 2 stk løk
 2 ss hvetemel
 4 fedd hvitløk
 1 kartong hakkede tomater
 4 ss tomatpuré
 5 dl porter(mørkt øl, vi brukte en porter fra Nøgne Ø)
 5 dl kjøttbuljong
 1,50 ss persille
 1 ss timian
1

La kjøttet kjøttet og ølet romtempereres før du begynner.

2

Del kjøttet i terninger og gjør klar buljong.

3

Bruk kjøttet i smør i en større kasserolle. Tilsett tomatpuré.

4

Grønnsakene skjærer du i små terninger og steker blankt i en stekepanne ved siden av. Bruk litt smør. Tilsett 2 ss mel og bland godt inn.

5

Ha grønnsakene over i gryten sammen med kjøttet. Tilsett buljong og øl. Gi dette et oppkok.

6

Tilsett deretter hakket tomat og krydder. Begynn med ca 1 ts salt og 0,5 ts pepper. Smak deretter til under koking. La småputre under lokk i en times tid. Deretter kan du ta av lokket og koke til ønsket konsistens.

7

Server gjerne med potetmos og godt brød. God middag!

Ingredienser

 900 g ytrefilet av storfe
 2 stilker stangselleri
 2 stk gulrot
 2 stk løk
 2 ss hvetemel
 4 fedd hvitløk
 1 kartong hakkede tomater
 4 ss tomatpuré
 5 dl porter(mørkt øl, vi brukte en porter fra Nøgne Ø)
 5 dl kjøttbuljong
 1,50 ss persille
 1 ss timian

Fremgangsmåte

1

La kjøttet kjøttet og ølet romtempereres før du begynner.

2

Del kjøttet i terninger og gjør klar buljong.

3

Bruk kjøttet i smør i en større kasserolle. Tilsett tomatpuré.

4

Grønnsakene skjærer du i små terninger og steker blankt i en stekepanne ved siden av. Bruk litt smør. Tilsett 2 ss mel og bland godt inn.

5

Ha grønnsakene over i gryten sammen med kjøttet. Tilsett buljong og øl. Gi dette et oppkok.

6

Tilsett deretter hakket tomat og krydder. Begynn med ca 1 ts salt og 0,5 ts pepper. Smak deretter til under koking. La småputre under lokk i en times tid. Deretter kan du ta av lokket og koke til ønsket konsistens.

7

Server gjerne med potetmos og godt brød. God middag!

Høstgryte med mørkt øl