Kikert- og bønnesalat med hjemmelaget dressing og svinekoteletter

Bønnesalat - servert

Kikert- og bønnesalat med hjemmelaget dressing og svinekoteletter

VanskelighetsgradNo skills required!

En lettvint, sunn og god middag som jeg fant på Matprat.no.
Salaten lager jeg ofte til andre middager som for eksempel ovnsbakt, honningglasert laks eller baconsurret kyllingfilet.
Oppskriften gir rikelig med mat til 2 personer.

Totaltid30 minutter
 4 stk røkte koteletter uten ben
 1 kartong kikertersalat
 ½ pose ruccolasalat
 4 stk tomatersalat
 1 kartong hvite bønnersalat
 150 g fetaostsalat
 1 ts chilikryddersalat
 2 ss rødvinseddikdressing
 1 ss finhakket, fersk basilikumdressing
 1 ts tørket oreganodressing
 1 fedd hvitløkdressing
 1 stk liten sjalottløkdressing
 6 ss olivenoljedressing
1

Finn fram alt du trenger.

2

Begynn med å steke kotelettene med olje, salt og pepper. Start på høy varme i noen minutter på hver side, senk deretter temperaturen og snu jevnlig på de mens du tilbereder resten.
Stek kikertene i litt olje med chilikrydder i 5 minutter. Kikertene tas til side.

3

Grovhakk tomatene og skjær fetaosten i terninger. Sett alle ingrediensene til salaten i en bolle.

4

Finhakk hvitløk, sjalottløk og basilikum.
(Jeg brukte en veldig stor sjalottløk og et forvokst fedd hvitløk, så det ble en ganske fremtredende løksmak på dressingen. Så bruk gjerne en liten sjalottløk og ett lite fedd hvitløk.)

5

Bland alle ingrediensene til dressingen i en liten skål og smak til med salt og pepper.
Bon appétit!

Ingredienser

 4 stk røkte koteletter uten ben
 1 kartong kikertersalat
 ½ pose ruccolasalat
 4 stk tomatersalat
 1 kartong hvite bønnersalat
 150 g fetaostsalat
 1 ts chilikryddersalat
 2 ss rødvinseddikdressing
 1 ss finhakket, fersk basilikumdressing
 1 ts tørket oreganodressing
 1 fedd hvitløkdressing
 1 stk liten sjalottløkdressing
 6 ss olivenoljedressing

Fremgangsmåte

1

Finn fram alt du trenger.

2

Begynn med å steke kotelettene med olje, salt og pepper. Start på høy varme i noen minutter på hver side, senk deretter temperaturen og snu jevnlig på de mens du tilbereder resten.
Stek kikertene i litt olje med chilikrydder i 5 minutter. Kikertene tas til side.

3

Grovhakk tomatene og skjær fetaosten i terninger. Sett alle ingrediensene til salaten i en bolle.

4

Finhakk hvitløk, sjalottløk og basilikum.
(Jeg brukte en veldig stor sjalottløk og et forvokst fedd hvitløk, så det ble en ganske fremtredende løksmak på dressingen. Så bruk gjerne en liten sjalottløk og ett lite fedd hvitløk.)

5

Bland alle ingrediensene til dressingen i en liten skål og smak til med salt og pepper.
Bon appétit!

Kikert- og bønnesalat med hjemmelaget dressing og svinekoteletter