Ostekake

Ostekake

Ostekake

VanskelighetsgradKurant

Denne er rask å blande sammen, men den må stå minimum 3 timers tid i kjøleskap før servering, dette gjør at jeg stort sett lager kaken dagen i forveien.
Kan pyntes med gelé på toppen eller bær. Du kan også blande bær inni den hvite røren, det er alltid herlig med en liten overraskelse inni kaken!

Totaltid3 timer 30 minutter
 1 pk sitrongelélages med halv mengde vann
 1 pk kornmo kjeks
 125 g smeltet smør
 2 pk Philadelphia light
 1 beger lettrømme
 1 pk kremfløte
 1 ts vaniljesukker
 125 g melis
 Valgfri gelé på toppen eller bær
1

Bland sitrongelépulveret med 2,5 dl kokt vann. Rør ut og sett kjølig (husk at dette må ikke stivne, da det skal inn i kakerøren).
Bruk en 26 cm springform. Jeg foretrekker å sette matpapir i bunnen hvis jeg bruker vanlig springform, da det blir lettere å ta ut kaken før servering. Det letteste(hvis du har) er å bruke Bake it Easy hvor kakefatet er bunnen av springformen.

2

Knus kjeks og bland med smeltet smør. Trykk sammen til en fast bunn. Jeg setter denne i fryseren mens jeg klargjør røren.
Bland philadelphiaost, melis og vaniljesukker godt sammen med miksmaster. Rør inn rømmen, og deretter den avkjølte/lunkne geléen.
Stivpisk krem i egen bolle som til slutt vendes inn i kakerøren for hånd.
Hell røren over kjeksbunnen og sett i kjøleskap i minst tre timer.

3

Dra en kniv langs kanten av forma før du åpner den, dette for at kaken ikke skal henge fast i forma og revne når du åpner den.

Ingredienser

 1 pk sitrongelélages med halv mengde vann
 1 pk kornmo kjeks
 125 g smeltet smør
 2 pk Philadelphia light
 1 beger lettrømme
 1 pk kremfløte
 1 ts vaniljesukker
 125 g melis
 Valgfri gelé på toppen eller bær

Fremgangsmåte

1

Bland sitrongelépulveret med 2,5 dl kokt vann. Rør ut og sett kjølig (husk at dette må ikke stivne, da det skal inn i kakerøren).
Bruk en 26 cm springform. Jeg foretrekker å sette matpapir i bunnen hvis jeg bruker vanlig springform, da det blir lettere å ta ut kaken før servering. Det letteste(hvis du har) er å bruke Bake it Easy hvor kakefatet er bunnen av springformen.

2

Knus kjeks og bland med smeltet smør. Trykk sammen til en fast bunn. Jeg setter denne i fryseren mens jeg klargjør røren.
Bland philadelphiaost, melis og vaniljesukker godt sammen med miksmaster. Rør inn rømmen, og deretter den avkjølte/lunkne geléen.
Stivpisk krem i egen bolle som til slutt vendes inn i kakerøren for hånd.
Hell røren over kjeksbunnen og sett i kjøleskap i minst tre timer.

3

Dra en kniv langs kanten av forma før du åpner den, dette for at kaken ikke skal henge fast i forma og revne når du åpner den.

Ostekake