Oppskrifter

Våre oppskrifter

Kake med nektariner og romkremDenne kaken ble til da jeg hadde en pakke romkrem og fem nektariner i kjøleskapet som jeg måtte få brukt opp pga holdbarhet. Kaken ble veldig saftig og god, og nektariner skal jeg absolutt bruke i kake flere ganger!
Panna cotta kakeJeg hadde lyst å lage noe nytt med masse godsaker og gjerne en skikkelig kaloribombe. Etter litt vandring rundt i butikken så fant jeg ut at jeg skulle prøve meg på noe så enkelt som en bunn av Oreo, panna cotta i midten og avslutte med sjokolademousse på toppen. Jeg har nå hatt denne kaken med til bursdager og babyshower, og har fått utelukkende tommel-opp!
BlåbærmuffinsNå er det sesong for å plukke blåbær, så da kan du jo for eksempel lage noen gode blåbærmuffins. Oppskriften gir 18 muffins.
Verdens besteVerdens beste (Kvæfjordkake) ble kåret til Norges nasjonalkake på NRK P1 i 2002. Opprinnelsen til kaken er noe som heter kongekake. Dette var en oppskrift Hulda Ottestad fra Kvæfjord endret på 1930-tallet, da det blant annet endte med mindre mandler da dette var en dyr vare. Jeg bruker romkrem istedet for vaniljekrem som er vanlig, samt litt vaniljepulver. Flere av gjestene har reagert med at dette er den beste varianten de har spist av denne kaken, og lurer på hva jeg har gjort annerledes. Så der har du min lille hemmelighet!
Kake med sommerfuglerTo etasjes kaker er ikke vanskelig å lage, og det imponerer alltid litt ekstra! Se beskrivelse av hvordan dette gjøres i oppskriften "Hvordan lage kake i to etasjer". Her kommer inspirasjon til hvordan du kan pynte en kake med 3D-sommerfugler i sukkerfondant. Husk å sette av god tid, begynn gjerne dagen i forveien.
OreokakeJeg skulle lage noe søtt til en anledning, men hadde dessverre dårlig tid og mange planer denne dagen. Da fant jeg ut at hvis jeg laget et kake som gikk raskt å blande sammen(30-40 min), og deretter kunne stå i kjøleskapet resten av dagen for så å være klar til kvelden, måtte dette være beste løsning. Jeg prøvde meg derfor på en norsk variant av ostekake med oreokjeks.
Spider-Man kakeHer kommer inspirasjon til å lage en variant av Spider-Man kake. Dette er mer inspirasjon til pynting av kake, enn en oppskrift på å bake selve kaken. Denne er enkel å lage, og de små synes denne er tøff!
Hvordan lage kake i to etasjerJeg blir alltid spurt om hvordan i alle dager jeg klarer å lage kaker med flere etasjer dersom jeg serverer en stablekake (en kake med flere etasjer). Sannheten er at dette ikke er vanskelig, men når jeg forklarer muntlig, er det mange som fortsatt tror at dette er veldig komplisert - noe det ikke er! Her viser jeg dere derfor enkelt med bilder hvilken teknikk jeg har brukt til kaker med 2 og 3 etasjer.
Royal icingDenne ble jeg tipset om av en kollega som bruker denne til alt mulig. Pynting av kaker, pepperkaker, pepperkakehus og når du skal feste pynt på kaker.